fbpx
Acasă » SISTEMUL JUDICIAR » CSM despre procurorul Adina Florea, propusă la șefia DNA: ”Sincope în raportarea sa la anumite valori precum onestitatea şi imparţialitatea”

CSM despre procurorul Adina Florea, propusă la șefia DNA: ”Sincope în raportarea sa la anumite valori precum onestitatea şi imparţialitatea”

CSM a motivat avizul negativ dat propunerii ministrului Justiției ca Adina Florea să ocupe funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție.

CSM a trimis, astăzi, la Ministerul Justiției motivele pentru care Florea nu ar trebui să conducă DNA. După o audierea de luni, ce a durat trei ore, secţia de procurori din CSM a remarcat rezistenţă scăzută la stres, o capacitate de analiză şi sinteză reduse, sincope privind onestitatea şi imparţialitatea, superficialitate.

„Referitor la aptitudinile manageriale necesare funcţiei pentru care doamna procuror candidează, Secţia a remarcat, cu ocazia interviului, o rezistenţă scăzuta la stres, o capacitate de analiză şi de sinteză redusă, precum şi anumite sincope în raportarea sa la anumite valori precum onestitatea şi imparţialitatea, atribute indispensabile personalităţii managerului”, notează Secţia pentru procurori din CSM în motivarea avizului negativ.

„Analizând răspunsurile candidatei la interviu, Secția pentru procurori reține că aceasta nu a demonstrat o conștientizare adecvată de diferenței și interdependenței dintre principiul independenței procurorului și cel al subordonării ierarhice”, se spune în motivare. Potrivit digi24.ro, este taxată în acest fel afirmația pe care a făcut-o Adina Florea la un moment dat în timpul interviului cum că ea n-a fost niciodată un procuror independent, afirmație retrasă ulterior spunând că poate s-a exprimat nefericit și că se referea la funcționarea procurorului sub autoritatea ministrului justiției așa cum este ea definită în Constituție. „Referitor la alegația: Eu nu am fost niciodată un procuror independent, lucrez în Ministerul Public, Secția pentru procurori remarcă existența unei confuzii evidente referitoare la noțiunea de independență, împrejurare de neconceput”, arată reprezentanții CSM în motivarea avizului.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns