fbpx

CSM apără reputația unei judecătoare față de un comunicat al UNBR

Secția pentru judecători a CSM a admis cererea de apărare a reputației profesionale formulată de judecătoarea Georgiana Livia Ștefan de la Tribunalul Iași față de comunicatul UNBR din 3 martie, în care se vorbea de ”tratamentul inuman la care a fost supus domnul avocat Potomeanu Gheorghe în sala de judecată”

”În şedinţa de astăzi, 4.06.2020, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, cu majoritate, a hotărât admiterea cererii de apărare a reputaţiei profesionale formulată de doamna judecător GEORGIANA-LIVIA ŞTEFAN din cadrul Tribunalului Iaşi.

Totodată, din oficiu, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, cu majoritate, a hotărât apărarea independenţei aceleiaşi doamne judecător.

Soluţia Secţiei pentru judecători a vizat, în esenţă, campania mediatică virulentă împotriva doamnei judecător  GEORGIANA-LIVIA ŞTEFAN, campanie declanşată în urma unui comunicat de presă al Uniunii Naţionale a Barourilor din România care a descris fapte fără corespondent în realitate sau prezentate distorsionat.”, a transmis CSM

Surse din CSM spun că respectivul comunicat cuprindea fapte ireale sau distorsionate și a fost emis în perioada de amânare a pronunțării soluției în dosarul în care a avut loc incidentul cu avocatul Potomeanu, dosar în care un vicepreședinte UNBR, Marius Striblea, avea calitatea de avocat ales al inculpatului Gruia Stoica.

UNBR condamnă cu fermitate asemenea comportament al instanței de judecată și îl susține pe domnul avocat Potomeanu Gheorghe în toate demersurile sale către autorități pentru a sesiza acest abuz.”, se arăta în comuniactul Uniunii.

Tribunalul Iași a comunicat ulterior că din analiza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere nu reiese că avocatului respectiv i s-ar fi făcut rău și că a leșinat.

 

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina