Acasă » SISTEMUL JUDICIAR » CSM anunță că a avut protocol cu SRI și că va fi declasificat

CSM anunță că a avut protocol cu SRI și că va fi declasificat

Consiliul Superior al Magistraturii anunțat că a avut protocol cu Serviciul Român de Informații și că aceasta va fi declasificat.

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Consiliul Superior al Magistraturii a încheiat, în anul 2012, un protocol instituţional cu Serviciul Român de Informaţii. La solicitarea tuturor membrilor Consiliului, formulată de îndată ce au luat cunoştinţă de existenţa sa, Protocolul a fost denunţat în cursul lunii martie 2017, prin acordul părţilor, iar cu privire la acesta a fost demarată procedura de declasificare, în temeiul Legii nr. 182/2002.

De asemenea, la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii s-a încheiat, în anul 2014, pe o perioadă nedeterminată, Protocolul privind cooperarea între Consiliul Superior al Magistraturii şi Centrul Naţional Cyberint în domeniul securităţii sistemelor informatice şi de comunicaţii, având ca obiect protecţia reţelelor informatice ale instituţiei, în cadrul proiectului Sistem naţional de protecţie a infrastructurilor IT&C de interes naţional împotriva ameninţărilor provenite din spaţiul cibernetic, derulat de Serviciul Român de Informaţii şi de alte instituţii partenere prin intermediul programului cu finanţare europeană POSCEE. Protocolul nu are regimul unui document clasificat. ”

Contactat de Clujust.ro, judecătorul Cristi Danileț, fost membru CSM, spune că nu a știu de protocolul cu SRI: ”Nu am știut, nu a fost votat în Plen așa ceva. Eu nu imi amintesc. Oricum eu nu am avut certificat ORNIIS in timpul cat am fost in CSM, deci nu puteam fi anunțat de așa ceva. Un astfel de protocol se incheie pe linie administrativa, fie de care Presedinte, fie de Secretarul General”

Președintele CSM în 2012 era judecătoarea Alina Ghica de la Curtea de Apel București.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina