fbpx

COVID-19 la cea mai mare judecătorie din țară. Avocații acuză secretomania și lipsa de măsuri

Un avocat din București ne-a scris încă de luni, 6 iulie, că mai multe grefiere de la Judecătoria Sector 1 au COVID-19 și sunt în izolare din 3 iulie. Instanța nu a comunicat încă nimic oficial, iar pe surse a fost publicată astăzi o știre pe un site din Capitală despre o grefieră infectată.  Avocații cer să fie testat personalul instanței ”întrucât suntem convinși că mai sunt mulți infectati chiar si asimptomatici si suntem in pericol”

Un avocat, care a dorit să nu-i publicăm numele căci are mute cauze la respectiva instanță, ne-a transmis să aducem la cunoștința publicului iresponsabilitatea unei instituții publice de a nu comunica situatia si de a nu testa personalul instanței.

”Sunt avocat si in decursul zilei de azi (6 iulie – n.red) stand la rând sa intru la registratura de la Judecătoria Sector 1 Bucuresti am auzit, alături de alți colegi avocați, diverse discuții între grefieri si unii judecatori de pe holuri potrivit cărora niște grefiere au Covid si se află în izolare de vineri (3 iulie – n.red) si au avut contact direct cu mai mulți judecatori. Problema grava care o vedem noi ca si avocați este ca nu părea că se efectuează o anchetă epidemiologica, vreo dezinfectare a spațiilor sau sa existe un comunicat al conducerii Judecătoriei prin care sa se aducă la cunoștința publicului care e situatia, respectiv daca sunt grefieri si judecatori confirmați pt. ca avem dreptul să știm…Noi avocații si clientii nostri avem contact direct fizic mult peste 15 min, în spatii închise cu aceștia si ne expunem sănătatea.

Ni se pare ca prin aceasta pasivitate a conducerii Judecătoriei sectorului 1 (care este cea mai mare din țară și unde își desfășoară activitatea în jur de 80 de judecători și 80 de grefieri) se încalcă niște obligații de a anunța DSP ul si a desfășura o anchetă si a se stabili clar cine dintre judecători și grefieri este infectat pt.a nu mai intra in contact cu publicul inclusiv in ședințele de judecată unde predam înscrisuri acestora direct si purtam discuții pe dosare.

Se creează o discriminare nejustificată întrucât noi ca si avocați suntem verificați la intrare si nu ni se permite accesul daca exista o minimă suspiciune ca am avea simptome însă  grefierii si judecatorii care sunt suspecți de co-vid nu au nicio restricție..intra in ședințe și se întâlnesc cu zeci de avocați și cetățeni. Atat timp cat informațiile le avem direct de la personalul instanței (grefieri si judecatori) credem că este imperios necesar ca publicul să știe aceste aspecte si personalul.instantei sa fie testat pentru Covid pentru ca altfel nu suntem in siguranta nici unii nici altii.”, ne-a scris avocatul luni.

Astăzi, ziare.com a publicat că o grefieră a fost confirmată pozitiv luni și că imobilul a fost dezinfectat miercuri seara.

Sursa Clujust a precizat: ”Problema oricum este nerezolvată, cât timp personalul instanței nu este testat, bineînțeles că figurează doar 1 caz (aceasta grefiera ajungând la urgență cu simptome) după ce zile întregi s-a plimbat prin instanta interacționand cu judecatori, avocați și cetățeni și aflăm abia acum. Cerem să fie testat personalul instanței întrucât suntem convinși că mai sunt mulți infectati chiar si asimptomatici si suntem in pericol noi avocații si cetatenii sa mai mergem in instanta.”

Am solicitat informații complete de la reprezentanții Judecătoriei Sector 1 București.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina