fbpx

Clujean prins de DIICOT cu un colet care conținea un kilogram de etnobotanice!

Un clujean afost prins de procurorii DIICOT după ce a ridicat de la o firmă de curierat un colet care conținea un kilogram de substanțe psihoactive, cunoscute ca etnobotanice.

La data de 29 maetie 2018 procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Răzvan-Ioan Borz, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni fără autorizaţie prealabilă cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

”În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2017 – 2018, fără a deţine autorizaţia prealabilă emisă de ANSVSA, în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale,inculpatul Borz Răzvan-Ioan  a procurat, manipulat şi distribuit direct substanţe susceptibile să producă efecte psihoactive, care conţin compuşi din clasa catinonelor sintetice.

La data de 29.03.2018, în jurul orelor 14.00, inculpatul a fost depistat într-un cartier din municipiul Cluj-Napoca având asupra sa un colet, primit prin intermediul unei societăţi de coletărie, care conţinea 1 kilogram de substanţe psihoactive.”, au precizat reprezentanții DIICOT.

Ulterior, la domiciliul inculpatului, a fost efectuată o percheziţie, ocazie cu care a fost ridicată cantitatea de  aproximativ 40 de grame de substanţe psihoactive, instrumente pentru consumul acestora, precum şi trei telefoane mobile.

Inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Borz a fost martor într-un dosar de trafic de droguri în 2010, iar în 2013 a fost condamnat la 2 ani cu suspendare într-un dosar de înșelăciune cu mulți inculpați și părți vătămate CEC și BCR.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina