fbpx

Clujean condamnat la 2 luni închisoare pentru că a înjurat judecătorul și procurorul în sală

Judecătoria Gherla l-a condamnat recent pe un tânăr la 2 luni închisoare pentru că a înjurat judecătorul și procurorul în timpul procesului pe care îl avea.

Potrivit rechizitoriului, ”la 21.05.2018, cu ocazia soluţionării în şedinţă publică a dosarului nr. … al Judecătoriei Gherla, inculpatul M.E.I, petent în cauza respectivă, a adresat cuvinte obscene judecătorului cauzei, respectiv procurorului de şedinţă, cu referire la propriul organ genital, nemulţumit fiind de împrejurarea respingerii unei cereri în probaţiune. In aceste împrejurări s-a perturbat grav şedinţa de judecată, procedurile fiind reluate după îndepărtarea din sală a inculpatului.

Incidentul a fost înregistrat audio, fiind stocat pe suport optic şi ataşat la prezenta cauză.

Cu ocazia audierii sale în calitate de suspect, inculpatul a recunoscut săvârşirea faptei, justificându-şi gestul prin faptul că era nervos din cauza atitudinii arogante manifestată atât de către judecător, cât şi de către procuror.

Cu toate că susupectul a fost informat cu privire la drepturile şi obligaţiile ce decurg din această calitate, aspect consemnat în procesul verbal din 24.02.2020, pe care l-a semnat, ulterior acesta a părăsit teritoriul României, fără a comunica organelor de urmărire penală date de contact sau locaţia sa actuală.”

Inculpatul are 22 ani, 9 clase absolvite, fără ocupaţie şi loc de muncă, necăsătorit; Este cunoscut de către lucrătorii de poliţie din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, secţia 4 Poliţie, ca având un comportament antisocial constant în comunitatea din care face parte (stil de viaţă dezorganizat, disponibilitate permanentă pentru implicare în activităţi infracţionale, în special furt)

Acesta a fost condamnat la 2 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de încălcare a solemnităţii şedinţei,  prevăzută de articolul 278 din Codul penal.

Nicio persoană vătămată nu s-a constituit parte civilă.

Comments

comentarii

Cutremurul cu magnitudinea 5,2 pe Richter s-a înregistrat, marți seară, 6 iunie, la o adâncime de 6.3 kilometri în județul Arad. Mai multe familii s-au trezit cu casele distruse de la seism și de frica unui alt cutremur au decis să doarmă în mașini.... Citește mai mult
UPDATE: Un cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter a avut loc marți seara în Arad. Seismul s-a simțit iar până la Cluj.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!