Acasă » PROCESE » Cherecheș a reziliat contractul cu avocata Doina Gherman pentru ”viciere gravă asupra procesului penal”
Cherecheș cu avocații lui. Doina Gherman, în mijloc

Cherecheș a reziliat contractul cu avocata Doina Gherman pentru ”viciere gravă asupra procesului penal”

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a anunțat astăzi instanța de judecată că a denunțat unilateral contractul de reprezentare juridică cu avocata Doina Gherman, consilier în Baroul Cluj.

Cătălin Cherecheș a depus la dosarul cauzei un înscris în care își motivează decizia: ”Consider că modul în care avocatul și-a exercitat sarcina a dus la o viciere gravă asupra procesului penal. Interelese mele și apărarea mea sunt puse în pericol. Am sesizat o eroare concretă, formularea și depunerea spre încuviințare onoratei instanțe a unei cereri de expertiză criminalistică în loc de tehnică judiciară. Din acest motiv, mă aflu într-o situație în care îmi sunt viciate drepturile asigurate atât pe drept național, cât și pe drepturile omului, ca de exemplu egalitatea armelor, dreptul la apărare eficientă și, ca urmare, un proces echitabil. (….)

Totodată, în acest caz, nu se poate constata că s-a produs doar o eroare sesizată în legătură cu crerea greșită de expertiză. Există o șansă reală că s-au produs și alte vătămări pe care încă nu le-am sesizat, neavând competența să verific activitatea juridică. Activitatea avocatului care a produs această greșeală materială și esențială trebuie să fie verificată de apărarea mea cu expertiză juridică, ca și o măsură pentru clarificarea și limitarea altor posibile greșeli”, a scris Cherecheș în documentul depus la dosar.

De la început a fost ciudată alegerea Doinei Gherman, care a practicat mai mult în civil, în condițiile în care Cherecheș era deja reprezentat de avocatul penalist Călin Budișan. Sursele Clujust spun că au existat mai multe neînțelegeri între cei doi avocați cu privire la strategia de apărare. Acum, primarul din Baia Mare a rămas doar cu avocatul Budișan.

Doina Gherman și Călin Budișan

Procurorul DNA a propus amendarea avocatei Gherman

După ce Cătălin Cherecheș a anunțat rezilierea și a depus adresa la dosar, procurorul DNA, Adriana Titu, a luat cuvântul: ”Rezilierea aceasta nu are niciun fel de efect, nu este confirmată de avocată. Aceasta trebuia sa se prezinte și să aducă la cunostința instantei. Este un înscris tehnoredactat de inculpat azi. Față de avocat, solicit amendă judiciară pentru lipsa nejustificată la acest termen. Nu se știe când a intervenit rezilierea. Este un înscris neconfirmat doamna avocat, care are obligatii față de instanță de a nu tergiversa soluționarea cauzei.” 

Sursele Clujust spun că există și un act oficial de reziliere a contractului, care însă nu a fost depus la dosar, fiind confidențial.

Primarul a replicat în sala de judecată: ”In adresă am mentionat ca mi-a fost viciat grav dreptul la aparare. Daca mi-am permis sa zic acest lucru, nu s-a facut rezilierea pentru amanare. Este o chestiune grava pe care o s-o tratez foarte serios. Onorată intanță, vă rog sa constatati ca de fiecare data am fost foarte constructivi in acest proces, dar nu pot sa accept chestiuni care imi viciază dreptul la aparare in cererile doamnei avocat”

În condițiile în care avocatul Călin Budișan era astăzi la București pentru o altă cauză și pentru o intervenție chirurgicală la ochi, instanța a amânat cauza pentru data de 4 octombrie.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina