fbpx

Cele mai profitabile societăți din Cluj în 2019. New entry în Top 5 cu 53 milioane lei, bani din SUA

CLUJUST vă prezintă topul primelor 25 de companii din Cluj în funcție de profitul declarat pe anul 2019. Marea supriză este pe locul 5, ocupat de o firmă de IT cu profit de 53 milioane lei, care a încasat anul trecut aproape 9,6 milioane dolari de la un fond din San Francisco, SUA, penru un produs software.

Cu ajutorul Termene.ro, vă prezentăm top 25 companii profitabile din Cluj pe anul 2019, făcând o comparație cu topul de anul trecut cu profiturile din 2018. 

Pe prima poziție se menține MOL România, ce deține stațiile PECO cu același nume, cu un profit mai mare cu 23 milioane decât anul precedent, de circa 277 milioane lei.

Și pe locul 2 este aceeași companie, producătorul de medicamente Terapia, cu un profit de circa 149 milioane lei, un pic mai mare decât în 2018.

Locul 3 este preluat de producătorul de electrocasnice DeLonghi, cu un profit de aproape 66 milioane lei în 2019. Anul trecut pe această poziție se situa Iulius Mall Cluj, care, în mod surprinzător, nu mai apare nici în primele 25 de companii.

Statul este reprezentat pe locul 4 de Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord SA, cu un profit de 63,5 milioane lei.

Și ajungem la locul 5 – Romventures SRL, o firmă necunoscută cu un singur angajat, dar cu profit de aproape 53 milioane lei. Explicația: Firma, deținută de cetățeanul străin Roman Jens Foeckl, a încasat anul trecut pentru părțile sociale deținute în compania IT CoSoSys SRL circa 9,6 milioane dolari de la Endpoint Security Software LLC, societate deținută de fondul Turn/River din San Francisco. Miza a fost soluția Endpoint Protector dezvoltată de CoSoSys. Ca un fapt divers, Foeckl este primul pe lista donatorilor persoane fizice, care au ajutat Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca în lupta cu COVID-19.

Rondocarton a avansat pe locul 6 cu un profit de 51 milioane lei.

Un alt new entry este pe locul 7, unde găsim dezvoltatorul imobiliar Kremlin Development, deținut de omul de afaceri Gicu Buzdugan, care a ridicat imobile de locuințe și birouri pe strada Porțelanului din Cluj-Napoca. Vânzările au adus un profit de peste 42 milioane lei. Anul trecut, pe locul 7 din top era tot o firmă imobiliară, Tellus Invest a soților Căpușan.

Că tot am ajuns în domeniul imobiliar, și cărămida se vinde bine, dovadă urcarea pe locul 8 a companiei Cemacon, care aproape că și-a dublat profitul, ajungând la 34 milioane lei.

IT-iștii de la SoftVision ocupă locul 9 cu un profit de 27 milioane lei, iar grupul Pehart Tec din Dej încheie top 10 cu un profit de 26 milioane lei.

 

Tranzacția de 17 milioane dolari, așa cum apare în Monitorul Oficial

Societatea COSOSYS – S.R.L.

HOTĂRÂREA NR. 1

din 30.08.2019

a Adunării Generale a Asociaților Societății

COSOSYS – S.R.L.

I. ROMVENTURES – S.R.L.,  reprezentată prin  reprezentant legal Administrator cu puteri depline, dl FOECKL JENS ROMAN,

II. Dl Bauner Michael Fritz Emil,

În calitate de asociați (denumiți în mod colectiv în continuare „Asociații Cedenți”) deținând 100% capitalul social al COSOSYS – S.R.L., o societate cu răspundere limitată de drept român, având sediul social în Cluj-Napoca, str. Someșului nr. 14, parter, județul Cluj, înmatriculată la Registrul Comerțului sub nr.

J12/1551/2004, cod unic de înregistrare (CUI) 16362244,

EUID: ROONRC.J12/1551/2004 (denumită în continuare

„Societatea”).

În prezența:

III. Endpoint Security Software LLC, o societate înregistrată și funcționând în conformitate cu legislația din Delaware, Statele Unite ale Americii, cu sediul social situat în 251 Little Falls Drive, Wilmington, Delaware, USA, înregistrată la Delaware Secretary of State sub numărul 5522949, reprezentată în mod legal de Dominic Ang în calitate de Manager, în calitate de asociat cesionar (denumită în continuare „Asociatul Cesionar”),

au adoptat următoarea hotărâre:

I. Aprobă cesiunea a 56 (în cuvinte: cincizeci și șase) de părți sociale deținute de Romventures în Societate, cu o valoare nominală de 110 lei (în cuvinte: una sută zece lei) fiecare și o valoare totală de 6.160 lei (în cuvinte: șase mii una sută șaizeci lei), reprezentând o cotă de 56% din capitalul social al Societății (denumite în continuare „Părțile Sociale Romventures”) către Endpoint Security Software LLC în calitate de Asociat Cesionar, în conformitate cu termenii și condițiile agreate în contractul de cesiune (la o valoare de 172.696,42 USD pentru fiecare parte socială în echivalent RON – dacă este cazul). Ca urmare a cesiunii Părților Sociale Romventures, Asociatul Cedent Romventures se retrage din Societate.

II. Aprobă cesiunea a 44 (în cuvinte: patruzeci și patru) de părți sociale deținute de dl Bauner în Societate, cu o valoare nominală de 110 lei (în cuvinte: una sută zece lei) fiecare și o valoare totală de 4.840 lei (în cuvinte: patru mii opt sute patruzeci lei), reprezentând o cotă de 44% din capitalul social al Societății (denumite în continuare „Părțile Sociale Bauner”) către Endpoint Security Software LLC în calitate de Asociat Cesionar, în conformitate cu termenii și condițiile agreate în contractul de cesiune (la o valoare de 163.522,72 USD pentru fiecare parte socială în echivalent RON – dacă este cazul).

Ca urmare a cesiunii Părților Sociale Bauner, dl Bauner în calitate de Asociat Cedent se retrage din Societate.

III. Ca urmare a cesiunilor de părți sociale descrise mai sus, Endpoint Security Software LLC devine asociatul unic al Societății (decide totodată continuarea societății sub forma societății cu raspundere limitată cu asociat unic), după cum urmează: Endpoint Security Software LLC va deține un număr de 100 (în cuvinte: una sută) de părți sociale cu o valoare nominală de 110 lei (în cuvinte: una sută zece lei) fiecare și cu o valoare totală de 11.000 lei (în cuvinte: unsprezece mii lei) reprezentând 100% capitalul social al Societății

Comments

comentarii

România se află în clasamentul ţărilor europene cu cele mai ridicate rate de decese în accidente rutiere.... Citește mai mult
La 18 ani de la deschiderea primului magazin – Auchan Titan, retailerul a dezvoltat o rețea multi-format având în prezent peste 440 de magazine la nivel național sub mărcile Auchan, ATAC, MyAuchan și Simply care servesc zilnic, în medie, peste 350.000 de clienți. Primul retailer care a lansat în România... Citește mai mult

Lasă un răspuns