fbpx
Palatul de Justiție Cluj

Ce se judecă și cum la Judecătoria Cluj-Napoca, Tribunalul Cluj și Curtea de Apel până în 31 martie

Judecătoria Cluj-Napoca și Tribunalul Cluj au anunțat restrângerea activității, comunicând ce tipuri de cauze se vor judeca în perioada următoare, ca urmare a prevenției împotriva coronavirus. Curtea de Apel Cluj a început programarea cauzelor pe ore.

Judecătoria Cluj-Napoca

In cadrul secţiei civile vor fi judecate cauzele ce au ca obiect ordonanţă preşedinţială, ordin de protecţie, evacuare (procedură specială), cauzele fără citare, precum toate cauzele în care s-a solicitat judecata în lipsă de către una dintre părţi, şi in care nu s-a formulat expres o cerere de amânare. Cauzele în care nu există solicitare de judecată în lipsă, precum şi, cauzele care impun administrarea unui probatoriu se vor amâna pentru un termen rezonabil.

In cauzele judecate în această perioada mai puţin cauzele urgente, se va amâna pronunţarea soluţiei pentru perioada maximă pentru a permite părţilor, avocaţilor să depună concluzii. scrise. Se recomandă ca toate înscrisurile depuse în acest context să fie transmise prin mijloacele de comunicare electronice. In ceea ce priveşte cauzele urgente indicate mai sus (ordonanţă preşedinţială, ordin de protecţie, evacuare (procedură specială)) fixarea termenelor de judecată va fi realizată pe intervale orare diferite, iar accesul în sediul instanţei a părţilor, avocaţilor sau a celorlalţi participanţi va fi permis exclusiv în baza citaţiei emise.

In cadrul secţiei penale vor fi judecate cauzele având ca obiect măsuri preventive, cele de competenta judecătorului de drepturi libertăţi, precum şi cauzele care se pot judeca fără prezența părților

 

La Tribunalul Cluj se judecă:

Secţia civilă: ordonanţă preşedinţială, ordin de protecţie, măsuri asiguratorii, suspendare provizorie, îneuviinţarea executării silite, adopţii şi plasamente.

Secţia penală: cauzele cu inculpaţi faţă de care sunt active măsuri preventive (fond şi contestaţii); cauzele în care este iminentă implinirea termenului de prescripţie a răspunderii penale; eauzele de competenţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, altele decât cele referitoare la măsurile asigurătorii; eauzele având ca obiect măsuri de siguranţă provizorii.

In celelalte cauze, cu respectarea termenului rezonabil de soluţionare a cauzelor, sc va fixa primul termen de judecată începând cu luna aprilie 2020 sau, după caz, se va proceda la presehimbarea terrnenelor de judecată acordate in luna martie, pentru o data ulterloară, eu inştiinţarea în timp util a părţilor şi participanţilor.

In cauzele penale care vor fi judecate în perioada menţionată, instanţa va proceda, în măsura în care este posibil, la audierea în sistem de videoconferinţă.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [498.62 KB]

Curtea de Apel Cluj nu a anunțat suspendarea activității, dar a început programarea pe ore a ședințelor. Iată cum arată o programare a ședințelor pe ore la secția de contencios administrativ și fiscal de la Curtea de Apel Cluj:

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina