fbpx

Case pe blocuri în Florești cu autorizație de ”modificări structurale, funcționale și estetice”

După ce a terminat două blocuri mici de două etaje în Florești, un dezvoltator imobiliar s-a gândit să maximizeze profitul și a mai ridicat câte două case (duplex) pe fiecare bloc. Totul cu autorizație primită în vremea fostului primar Horia Șulea. A doua autorizație prevede ”modificări structurale, funcționale și estetice” și a fost emisă după 7 luni de la autorizarea blocurilor. Firma beneficiară a investiției este deținută de un fost consilier local din Cluj-Napoca și actual consilier județean din partea PNL.

Pe autorizația de construire primită de firma Astoria Financing SRL în decembrie 2018 s-au ridicat locuințele colective cu 2 etaje, care la un moment dat s-au considerat ca fiind finalizate și recepționate. Dezvoltatorul a considerat că poate maximiza profitul și a mai obținut în iulie 2019 autorizație pentru modificări structurale, funcționale și estetice”, în traducere liberă ”încă un etaj”.

Firma Astoria Financing este deținută de Bashar Molhem, actual consilier județean PNL și fost consilier local în Cluj-Napoca, mandat în care nu s-a remarcat cu nimic.

 

Pe autorizația de mai sus, a început mini-șantierul de pe blocuri, surprins de un floreștean care a postat pe Facebook pozele de mai jos. Între timp, casele au fost finalizate, așa cum se poate vedea în poza principală de sus.

În vechiul Plan Urbanistic General, zona era una de UTR specific construcției de case cu regim de înălțime P+E/M și au fost persoane care și-au construit case. În vremea fostului primar Horia Șulea, zis ”Șuleiman” , casele respective au fost înconjurate de blocuri cu regim de înălțime de P+2E+M.

Blocurile din zonă sunt cu ”confort redus”: fiecare parchează unde apucă,  nu au garaje sau beciuri, nu există trotuare, spații verzi doar de la natură, iar de locuri de joacă pentru copii, nici nu poate fi vorba.

Actualul primar, Bogdan Pivariu, din PNL, spunea în campania electorală:  “Stop construcțiilor haotice. Nu vom mai permite blocuri între case și nici blocuri în curtea caselor”. Rămâne de văzut dacă va pune în aplicare aceste sloganuri.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina