CARBOCHIM SA produce abrazivi pe suport în valoare de 12 milioane de lei anual, într-o nouă locație (A)

CARBOCHIM SA a început activitatea de producție într-o nouă locație. Secția de abrazivi pe suport reprezintă aproximativ 35% din activitatea fabricii. Se estimează rezultate financiare ale secției în creștere cu circa 30% după relocare.

A doua etapă din procesul relocării CARBOCHIM SA s-a finalizat recent, secția de abrazivi pe suport funcționând într-o nouă locație, în zona industrială, pe Strada Orăștiei nr. 10. Procesul de relocare a fabricii a început în noiembrie anul trecut, atunci când birourile administrative s-au mutat în locația din Bulevardul Muncii nr. 18. 

Secția recent relocată produce discuri lamelare cu diferite materiale, discuri lamelare frontale, rulouri de șmirghel, benzi spintecate, bureți abrazivi, discuri velcro și altele. „Secția abrazivi pe suport reprezintă aproximativ 35% din activitatea fabricii, cu o producție estimată la 12.000.000 lei anual. Odată cu relocarea, preconizăm o evoluție pozitivă a rezultatelor financiare ale secției cu circa 30%, pe fondul reducerii costurilor și eficientizării proceselor de producție. 42 de angajați din cei 160 ai CARBOCHIM SA lucrează în secția abrazivi pe suport, cărora, acum, le oferim un mediu de lucru mult mai bun și eficient. Sperăm ca prin mutarea în această nouă locație să obținem ceea ce ne-am propus, adică un mai bun randament al activității în sectorul producției”, a spus Viorel Popoviciu, Directorul General al CARBOCHIM SA.

Pe lângă secția de abrazive pe suport, CARBOCHIM SA mai are active secția corpuri abrazive cu liant ceramic și secția corpuri abrazive cu liant organic și discurile de debitat, a căror relocare se va realiza în perioada următoare, în locația din Bulevardul Muncii, în funcție de livrarea echipamentelor noi. CARBOCHIM SA a achiziționat trei instalații de dozare automată a granulelor abrazive, o presă de 300 tone pentru corpurile abrazive și șase etuve de policondensare (cuptoare electrice pentru uscarea și arderea corpurilor abrazive), ca parte a planului de modernizare și retehnologizare a fabricii, cu o valoare a investiție de aproximativ 5 milioane de euro. Noile echipamente sunt automatizate și permit economisirea energiei electrice cu 30%. 

Relocarea etapizată deservește obiectivul CARBOCHIM SA de dezvoltare fără întreruperea activității de producție, pentru continuarea parteneriatelor și menținerea rezultatelor. 

Comments

comentarii

Emil Boc a vorbit despre pronosticul său pentru Campionatul European de Fotbal. El a precizat că România a renăscut din nou în fotbalul european.... Citește mai mult
O nouă etapă în realizarea Spitalului Regional de Urgență Cluj, prin lansarea licitației pentru construcția propriu-zisă, lucrări evaluate la 2 miliarde de lei.... Citește mai mult

Lasă un răspuns