fbpx

Candidați pentru INM și magistratură, vi se pregătește ceva! Concursul de admitere s-ar putea schimba radical

Plenul CSM a hotărât, ieri, să amâne discutarea și votarea propunerilor de modificare a regulamentelor de organizare și desfășurare ale concursurilor de admitere la Institutul Național al Magistraturii și în magistratură.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a avut pe masă, în ședința din 14 iunie, propuneri de modificări la cele două regulamente, dar 14 membri au votat pentru pentru amânare, doi au votat ”da” și doi ”nu”,

Potrivit ordinii de zi soluționate a ședinței CSM, s-a hotărât amânarea analizării propunerilor de:

• modificare a Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere în magistratură, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 279/2012, cu modificările şi completările ulterioare, conform propunerilor Comisiei nr.2 din şedinţa de la data de 13.06.2018.

• modificare a Regulamentului privind concursul de admitere şi examenul de absolvire a Institutului Naţional al Magistraturii, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 439/2006, cu modificările şi completările ulterioare, conform propunerilor Comisiei nr.2 din şedinţa de la data de 13.06.2018.

Sursele Clujust.ro spun că este vorba de modificări importante la examenele de admitere în INM și magistratură. Cea care ar avea cel mai mare impact, dacă s-ar implementa, constă în introducerea de subiecte redacționale la testul de verificare a cunoștințelor juridice. Alte modificări propuse: eliminarea probei de verificare a raționamentului logic și scoaterea eseului de la proba interviului.  Potrivit acelorași surse, câțiva membri CSM se opun modificărilor pe motiv că nu au fost anunțate din timp și ar bulversa candidații din toamnă.

Tot ieri, plenul CSM a hotărât abrogarea lit.g) de la alineatul 2 al art.7 din Regulamentul Institutului Naţional al Magistraturii, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliul Superior al Magistraturii nr.127/2007, cu modificările şi completările ulterioare. (au fost predate 18 buletine de vot: majoritate: 10 voturi DA, 7 voturi NU, 1 vot Amânare)

Art.7 alin.2 litera g) se referă la una din atribuțiile Consiliul științific al INM, anume ”propune Consiliului Superior al Magistraturii numirea comisiilor de admitere, de elaborare a subiectelor și de soluționare a contestațiilor pentru concursul de admitere la Institut, concursul de admitere în magistratură, examenul de capacitate, concursul pentru promovarea judecătorilor și procurorilor în funcții de execuție și concursul sau examenul pentru numirea acestora în funcții de conducere, în condițiile legii”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina