fbpx
Aproape trei sute de persoane arestate preventiv sau condamnate in prima instanta - intre care si acuzati in dosare controversate - au votat, duminica, in aresturile din Capitala, fiindu-le aduse urne mobile pentru a-si putea exercita acest drept. In imagine, Vladimir Sfirlea Torino

Bomba! Celebrul fost traficant Sfârlea Torino este persoană vătămată în dosarul fostului polițist Liviu Șipoș

Celebrul fost traficant Sfârlea Torino este persoană vătămată în dosarul fostului polițist Liviu Șipoș, arestat preventiv pentru instigare la șantaj într-un dosar DIICOT. Culmea, fostul polițist de la Antidrog Cluj a contribuit la destructurarea rețelei Torino în 2003.

Rețeau Torino, ce ar fi traficat 2 tone de herorină, a făcut istorie în lumea drogurilor la începutul anilor 2000. În 2004, capul rețelei, Vladimir Sfârlea Torino, a fost capturat și apoi condamnat la 18 ani de închisoare. Nu demult a fost eliberat condiționat. Numele Torino apare din nou în prim plan, dar de această dată de cealaltă parte a baricadei. Atât Sfârlea Torino, cât și un apropiat al lui, Lucian Pisaltu, sunt persoane vătămate în dosarul în care este pus sub acuzare fostul comisar Liviu Șipoș, care a lucrat la dosarul ”Torino”.

Ancheta DIICOT București a început în mod ciudat prin sesizare din oficiu și se bazează pe pozițiile lui Sfarlea Torino și Pisaltu. O altă ciudățenie este că dosarul este intrumentat de un procuror de la DIICOT București, deși toți inculpații sunt din Cluj și faptele s-au petrecut la Cluj. De asemenea, procurorul nu a așteptat ca avocatul ales al lui Șipoș, Diana Budușan, să ajungă la București, deși îi comunicase că este pe drum, și a emis ordonanța de reținere la ora 3.30 în prezența unui avocat din oficiu.

Tribunalul București a dispus arestarea preventivă a lui Liviu Șipoș și a încă trei inculpați pentru 30 de zile. Un alt suspect, Adrian Groșan, este acuzat că ar fi amenințat persoana vătămată Lucian Pisaltu cu arma, însă ceilalți inculpați susțin că nici nu îl cunosc pe Groșan, care nici nu a fost propus pentru arestare

Potrivit informațiilor din dosar, obținute exclusiv de Clujust.ro,  ”începând cu luna decembrie 2019, cei în cauză au acțuonat împotriva numitului Sfârlea Torino Vladimir, în baza suspiciunii că acesta ar fi implicat în activități infracționale din sfera traficului internațional de droguri, generată de faptul că potențiala victimă are antecendente penale în acest sens, cunoscute de către Șipoș Liviu în virtutea funcției deținută anterior și de asemenea în ultima perioadă cel vizat a călătorit în Turcia”

O sursă judiciară ne-a spus că în decembrie 2019 DIICOT Cluj ar fi fost sesizat, dar nu în scris, despre reluarea activității lui Torino.

Peste doua tone de heroina – traficate de reteaua “Torino” pe ruta Turcia-Romania-Vestul Europei

Zece traficanti, in frunte cu seful lor, Sfarlea Torino, au fost arestati * Politistii antidrog au capturat peste o jumatate de tona de heroina, in valoare de 5,5 milioane de euro, scria ziarul Adevărul în 2003.

Cea mai mare retea de traficanti de heroina care a activat in ultimii ani in Romania a fost anihilata de politistii Brigazii Antidrog din IGP. Zece persoane au fost deja arestate si numerosi alti suspecti sunt urmariti de politie, sub acuzatia ca, in perioada 2001-2003, au traficat peste doua tone de heroina pe ruta Turcia-Romania-Vestul Europei. Seful gruparii, Sfarlea Torino Vladimir, din Cluj-Napoca, si-a inceput activitatea ca simplu caraus, pe ruta Bucuresti-Timisoara, lucrand pentru un vechi coleg de celula, Ionel Pusztai, arestat in Germania. Pe masura ce castigurile cresteau, Torino a pus pe picioare o retea proprie, prin care livra droguri in Olanda, Germania, Marea Britanie, Italia sau Ungaria. In urma cu doi ani, cativa complici ai sai au fost capturati (Ludusan Lucian, prins in Austria cu 70 kilograme de heroina, si italianul Tincati Fabrizio, care avea in masina sa 70 kilograme de heroina). Alte cateva zeci de kilograme de droguri au fost capturate in Romania, la Vama Bors, anul trecut, arestarile tinandu-se lant. Una dintre ultimele interceptari ale politistilor antidrog a avut loc in urma cu trei luni, in judetul Constanta, cand intr-un TIR au fost gasite 173 kilograme de heroina. Printre cei arestati din gruparea lui Torino se afla si Peev Alexandru, cetatean german de origine romana, folosit de traficanti la transportul drogurilor, sub acoperirea unui handicap fizic folosit pentru a slabi vigilenta vamesilor. La fiecare transport, acesta livra zeci de kilograme de droguri. Alaturi de Torino au fost arestati si alti complici ai sai, cei mai multi din Republica Moldova. In cadrul operatiunii de anihilare a gruparii Torino, politistii antidrog au capturat peste o jumatate de tona de heroina, in valoare de 5,5 milioane de euro. Vile, autoturisme de lux si alte bunuri dobandite de traficanti din afaceri cu droguri vor fi confiscate. Cercetarile continua pentru prinderea tuturor membrilor retelei.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina