fbpx

Boc: “Nu ştiu să existe o lege care să stabilească reguli ale vieţii private ale persoanelor publice”

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a fost audiat, astazi, in fata Comisiei de ancheta din Parlament cu privire la alegerile prezidentiale din 2009.

Fostul preşedinte PDL si fost premier, Emil Boc, a declarat în faţa Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009 că scrutinul respectiv nu a fost fraudat, el apreciind că întâlnirea de acasă de la Gabriel Oprea a fost una privată, care nu putea nici influenţa, nici modifica rezulatul.

„Alegerile din 2009 nu au fost fraudate. Nici nu aveau cum să fie fraudate. În fiecare secţie din cele 21.000 existau 6 reprezentanţi de la partide care erau împotriva PDL şi 1 de la PDL. Toţi aceştia au vegheat procesul electoral, procesele au fost semnate de toţi aceşti 7. Credeţi că ar fi acoperit reprezentanţii care erau împotriva PDL o eventuală tentativă de fraudă în favoarea candidatului PDL? Exclus, nu este posibil.

Dimpotrivă, noi puteam să emitem suspiciuni, aveam doar un reprezentant”, a spus Boc.
Întrebat cum vede întâlnirea de la Gabriel Oprea de acasă, unde au participat Maior, Coldea şi Kovesi, Boc a spus că aceasta ţine de viaţa privată şi nu avea cum să influenţeze sau să modifice rezultatul scrutinului.

„Nu am cunoştinţă despre întâlnire, dar cu siguranţă ea nu putea modifica rezultatul votului. Nu avea cum fizic. Cum să modifici rezultatele de la procesele verbale semnate de 7 reprezentanţi ai partidelor politice, plus o numărătoare paralelă a partidelor politice?”, a spus Boc, potrivit Mediafax.ro

„Nu am fost invitat, am aflat din presă, dar nu putea influenţa rezultatele. Oricine s-ar fi întâlnit, nu puteau influenţa. Iar despre viaţa privată a persoanelor publice nu mă pronunţ. Nu judec eu viaţa privată a altor persoane publice. Nu ştiu să existe o lege care să stabilească reguli ale vieţii private ale persoanelor publice”, a mai arătat Boc.

Acesta l-a laudat pe Gabriel Oprea: “Ministrul Oprea a fost un ministru performant si, in baza acestui lucru, l-am apreciat. Si-a respectat cuvantul dat, si-a dus la indeplinire mandatul”

Fostul premier a apreciat colaborarea intre Guvern si SRI în perioada mandatului său ca fiind “impecabila”. “Intalnirile noastre cu domnul Maior se rezumau la cele din cadrul CSAT. Consider ca domnul Maior, in perioada in care a detinut acesta functie, a fost un pilon pentru securitatea nationala”, a mai explicat primarul Clujului.

Emil Boc a refuzat să precizeze dacă ar fi considerat că Maior şi Oprea mai pot ocupa funcţiile publice dacă ar fi ştiut de întâlnirea din noaptea alegerilor. “Da-ti voie sa nu emit judecati de valoare asupra unor fapte pe care nu le cunosc”, a afirmat Boc.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina