fbpx

Bizar: O curte de apel a anulat de 5 ori înlocuirea arestului preventiv cu alte măsuri față de un inculpat

Curtea de Apel București a anulat de 5 orei înlocuirea arestului preventiv cu arest la domiciliu sau control judiciar în cazul unui ofițer de poliție acuzat de luare de mită.

În 10 august a fost prima înlocuire a arestului cu control judiciar la Tribunal, iar în 20 noiembrie a fost ultima înlocuire cu arest la domiciliu, după care în 25 noiembrie, Curtea de APel București a dispus: ”Desființeaza incheierea contestata si, rejudecand: In baza art.348 C.p.p. raportat la art.207 alin.6 C.p.p. constata legalitatea si temeinicia masurii arestarii preventive luate fata de inculpatul FLEANCU MARIUS AURELIAN.”

Avocatul acestuia, Toni Neacșu, a scris pe Facebook: ”Credeam că sunt puține lucruri în justiție care să ma surprindă. Nu mi s-a întâmplat până acum să nu am pur și simplu nici o explicație și să mă resemnez. Trebuia să mi se întâmple și mie.

În cazul de mai jos este a 5-a oară (!) când după ce judecătorul de la Tribunalul București dispune înlocuirea arestării preventive în dosarul pe care îl judecă completele de la CA București îi desființează această soluție și menține arestarea.

Arestul preventiv a fost înlocuit o dată cu controlul judiciar și de 4 ori cu arestul la domiciliu, de doi judecători diferiți de la Tribunalul București. De fiecare dată curtea de apel București a revalidat arestul preventiv. Repet, nu mi s-a mai întâmplat așa ceva și nici nu am văzut cazuri similare.
Ca niciodată, nu am nici o explicație decât o uriașa nedumerire. Nu înțeleg, deși am facut orice, inclusiv să las avocatul din oficiu să intre în contestație, ori să rog un alt coleg să ma substituie.

Nici nu contează despre ce inculpat este vorba, cert este că nu e judecat pentru un omor ci pentru o infracțiune de corupție, deosebit fiind poate faptul că este vorba despre un polițist judiciar de la Parchetul General. Nu cred însă că această calitate și nici chiar valoarea uriașa a sumei care este vehiculată în acuzație (1,1 mil euro) sunt explicații pentru situația juridică pe care o încerc dureros, profesional vorbind, pe pielea mea.”

Ofițerul de poliție judiciară Marius Aurelian Fleancu, de la Inspectoratul General de Poliție din România, a fost trimis joi în judecată de procurorii DNA, în stare de arest preventiv, după ce a cerut 1,1 milioane de euro de la un om de afaceri anchetat de Parchetul General în perioada februarie-aprilie a acestui an, unde ofițerul fusese delegat în dosar, pentru a conduce ancheta astfel încât să desființeze concluziile expertizei deja făcute în cauză și să se ajungă la soluție de clasare.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina