Acasă » OPINII-ANALIZĂ » Avocatul Rîșniță. ”Regret nespus faptul că susținerile mele au provocat asemenea reacții”

Avocatul Rîșniță. ”Regret nespus faptul că susținerile mele au provocat asemenea reacții”

Ca urmare a reacției Pachetului Curții de Apel Cluj, avocatul Alexandru Rîșniță ne-a trimis un punct de vedere în care precizează că își cere scuze față de toate persoanele care s-au simțit lezate și că nu și-a cântărit cu atenție vorbele spuse.

”Am fost încunoștințat cu privire la faptul că unele chestiuni pe care le-am expus în cadrul interviului din data de 12.05.2017 au fost percepute cu titlu jignitor de către anumiți actori ai teatrului juridic. Regret nespus faptul că susținerile mele au provocat asemenea reacții și vă asigur că nu aceasta a fost intenția mea.

Ca atare, doresc ca pe această cale să îmi cer scuze față de toate persoanele care s-au simțit lezate, realizând și eu, în baza unei audiții ulterioare a interviului, că am avut, sub anumite aspecte, o serie de susțineri hazardate, imprudente și fără putință de tăgadă, inoportune în contextul factual.

Cred că s-a simțit faptul că m-am exprimat în premieră pe o astfel de platformă publică, în sensul că nu mi-am cântărit cu atenție vorbele spuse cu acea ocazie și nu am realizat faptul că acestea sunt apte să ofenseze.

Bunăoară, apreciez că am greșit în momentul în care am procedat la prezentarea în piramidă și în egală măsură nuanțat a unei ierarhii conceptuale a profesiilor juridice principale: judecător, procuror, avocat.

În ciuda evidentului caracter abstract imprimat paralelei efectuate, privind în retrospectivă, cred că marea deficiență a susținerii mele rezidă în amprenta aparent negativă pe care am imprimat-o comparației propriu-zise: cum că, reprezentanții uneia dintre categoriile profesionale antemenționate ar fi, în general, mai slab pregătiți decât ceilalți.

Privind în urmă, constat, tardiv desigur, evidenta inoportunitate a expunerii unei asemenea comparații între profesii, comparație care, independent de configurația pe care i-aș fi imprimat-o, cred că ar fi ajuns să jignească membrii uneia dintre cele trei profesii juridice. Fără doar și poate, mi-am ales greșit cuvintele și îmi cer scuze sub acest aspect, însă trăiesc cu speranța că prin profesionalismul de care au dat dovadă în exercitarea profesiei, persoanele ultragiate vor găsi puterea de a trece cu vederea acest evident derapaj al meu în plan mediatic.”, a transmis tânărul avocat.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina