fbpx

Avocată din Brașov, foc și pară pe colegul de la Parchet: ”V-aș spune și eu ce înseamnă să fii tu degradant”

Avocata Raluca Avram din Baroul Brașov este prima, din zona în care activează procurorul ce a indignat avocații, care ia atitudine și scrie o replică amplă:

”Nu mă pot abține și simt nevoia, dar și dorința de a transmite câteva rânduri distinsului “domn” procuror Alexandru Codreanu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov, coleg de breaslă (din păcate sau nefericire pt domnia sa) cu noi ăștia, degradanții de avocați din oficiu!!

Păi d-le procuror, permiteți- mi să vă reamintesc sau să vă spun (asta în cazul în care ați pierdut câteva cursuri esențiale la Drept Constituțional de prin anii de studenție sau la prestigiosul Institut de spălare a creierelor ) că potrivit art. 24 din Constituția România, dreptul la apărare este garantat de STAT!

Orice cetățean are dreptul la un avocat, ales sau  numit din oficiu!

Realizarea  justiţiei într-un stat  de drept  se  poate  realiza  numai  prin respectarea drepturilor şi  intereselor  legale  ale  omului.

Iar unul  dintre  principiile fundamentale  ale  procesului penal este  principiul garantării dreptului  de  apărare, parcă așa am învățat noi ăștia “degradanții” prin școlile acelea sărăntoace numite cică “facultăți de drept” în  umila dvs. opinie!

De asemenea, dacă îmi permiteți d-le procuror v-aș spune și eu ce înseamă în opinia mea și a colegilor mei, adică a “sărăciilor” noastre, să fii TU degradant, precum o pată de mucegai pentru onorabila profesie juridică pentru care ați fost numit în funcție!

Degradant procurorului este atunci când acesta se crede Dumnezeu, atunci când el crede că poate “să taie și să spânzure”, atunci când se crede invincibil, și nu se vede niciodată pe picior de EGALITATE cu adversarul său, nici măcar în fața MAGISTRATULUI!

Degradant statutului de procuror este atunci când  în loc să strângă probe și în favoarea inculpatului (pt că potrivit art. 306 alin 3 c.p.p. aveți și această obligație ) el scotocește prin dosar și dacă nu găsește ceva atunci devine creativ și se apucă să cenzureze onorariul minimal al “amărâtului” din oficiu! Degradant este d-le procuror să vă apucați dvs și să apreciați precum ați fi la piață, că activitatea prestată de avocatul din oficiu nu valorează mai mult de 200 ori 300 de lei!

Aceasta este valoarea pe care o dați domniile voastre actului de justiției!!!

Degradant procurorului este ca după ce a parcurs etapa cenzurării onorariului avocatului din oficiu, să păstreze la sertar cel puțin un an de zile dosarul!

Dar și mai degradant este d-le procuror ca după trecerea termenului de păstrare “la saramură” a materialului să se constate “cu părere de rău” că s-a pierdut pe drum referatul privind prestația juridică realizată de avocatul din oficiu în cauză!

Tot mai degradant pentru un procuror ar trebui să fie faptul că, semnați pentru decontare acel referat al prestației avocațiale abia după un an sau chiar doi în cele mai nefericite cazuri!

Cum vi se pare d-le procuror ideea de a încasa undeva peste un an sau doi un onorariu minimal cenzurat între timp, pentru o prestație îndeplinită la momentul solicitării ???

Vă primiți leafa lunar în contul bancar sau doar la momentul la care ați finalizat dosarul de urmărire penală, adică peste un an sau doi ? Cumva este degradant???!! Așa cred și eu!!!!

Degradant statutului de procuror este atunci când, deși auzi că ești salutat, te faci că nu ai auzit! Sau atunci când întâmplător te întâlnești pe stradă sau la supermarket cu “degradatul din oficiu” și brusc ți-ai întors capul într- o altă direcție!

Sau atunci când îl chemi pe degradatul din oficiu la Parchet și dispui la jandarm să- l scotocească în toate buzunarele ca pe ultimul infractor!

Este degradant oare onorabilei profesii pe care o aveți faptul că nu știți, nu ați avut și probabil că nu o să aveți vreodată acea latură a umanității???!!!

Eu cred că da!”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns