fbpx
Spital Suceva (foto suceavanews.ro)

Avocat Diana Ionescu din Cluj: Cazul Spitalului Județean Suceava nu este întâmplător

Avocata Diana Ionescu din Cluj, care este și lector universitar, a scris pe Facebook despre actualul prefect al județului Suceava, Alexandru Moldovan, fost jurist la Consiliul Județean, cu care Ionescu s-a adversat în cazul gropii de gunoi de la Mestecăniș. Pe când Moldovan era jurist la CJ Suceava, instituția plătea cu 100.000 de euro firma de avocatură a lui Valeriu Stoica.

”Cazul Spitalului Județean Suceava nu este întâmplător.

De fapt, răul are rădăcini adânci și ele se numesc conducere autocrată a județului, politizarea numirilor în funcții, subordonarea funcționarilor care nu îndrăznesc să cenzureze acte ale administrației județene.

Am scris zilele trecute despre deciziile Consiliului Județean Suceava de a aloca 100.000 de euro societății de avocatură Stoica și asociații, cu încredințare directă, pentru apărarea depozitului de deșeuri din Pasul Mestecăniș. Domnul Alexandru Moldovan era atunci jurist în cadrul Consiliului Județean Suceava. Deși apreciat ca fiind competent (doar de aceea a fost numit ulterior prefect, nu?), a trebuit susținut de avocați externi plătiți foarte generos din banii publici.

Am văzut acum că Spitalul Județean Suceava, aflat în subordinea Consiliului Județean Suceava, a deschis un cont pentru ca cetățenii să doneze pentru cadrele medicale. Bineînțeles, mulți dintre noi vom face sau am făcut deja acest lucru. Nu trebuie însă să uităm vreodată de ce a trebuit să facem acest lucru.

Domnul Alexandru Moldovan, actual prefect al județului, în calitate de jurist în cadrul Consiliului Județean Suceava, a fost prezent personal în instanță pentru a susține că decizia Consiliului Județean Suceava de a nu prezenta documentele ce au stat la baza Autorizației de construire nr. 39/2012 privind depozitul de deșeuri din pasul Mestecăniș este o decizie corectă. Personal a fost prezent în instanță pentru a arăta că în calitate de reclamant nu am interes pentru a pune în discuție legalitatea construirii depozitului de deșeuri din Pasul Mestecăniș. Pentru domnul acum prefect atunci jurist, interesul public al protecției mediului și sănătății oamenilor nu avea valoare juridică.

Prin aceste susțineri a arătat că transparența nu este o valoare în care crede. Ca să nu mai vorbim de legalitate….. De interesul public. De ce am aprecia că va gestiona corespunzător criza COVID în județul Suceava? Să avem încredere că ne comunică date corecte? Că va lua decizii corecte? Că nu va face decât să își apere șeful?

Sub imaginea frumoasă a Bucovinei, administrația județului Suceava este un dezastru. Acest lucru se vede în numărul mare de persoane ce au emigrat în Vest, se vede în drama tăierilor ilegale de păduri, se vede în construirea singurului depozit de deșeuri din Europa la 1.000 m altitudine și la 40 m de un drum european cu circulație de peste 2.500.000 de persoane anual. Se vede în multe lucruri. Criza spitalului județean este doar una dintre consecințe. Din păcate însă, este cea care conduce la drame imediate pentru foarte multă lume.”, a scris Diana Ionescu.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina