fbpx

Augustin Lazăr despre candidatura la un nou mandat: ”Aici n-ar trebui să discutăm despre sentimente”

Augustin Lazăr a anunţat că îşi va depune candidatura pentru un nou mandat de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. El a spus că are în derulare mai multe proiecte pe care dorește să le ducă la bun sfârșit.

Aici n-ar trebui să discutăm despre sentimente, aici discutăm despre capacitatea de a conduce eficient această instituție, nimeni nu ar trebui să pună mai presus sentimentele lui decât respectarea legii, respectarea unei proceduri legale în curs, și interesul de a avea la conducerea instituțiilor statului român oameni care cunosc proferional despre ce e vorba, care sunt experimentați și care trebuie să producă eficiență în activitatea managerială pe care o au.”, a declarat Lazăr, citat de Digi24.ro

Funcția de procuror general va deveni vacantă începând cu data de 28 aprilie 2019, când se încheie actualul mandat al lui Augustin Lazăr. Conform legii, acesta are dreptul la două mandate.

Ministrul Justiţiei a declanşat în 14 martie procedura de selecţie pentru noul procuror general. Candidaturile pot fi depuse până la 28 martie, ora 17:30, procedura de selecţie urmând să se încheie în 5 aprilie.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina