fbpx

Au lipsit câteva voturi pentru introducerea unui termen de prescripție pentru conflictul de interese și incompatibilități

Au lipsit câteva voturi, astăzi, în Camera Deputaților pentru introducerea unui termen de prescripție la conflictul de interese și incompatibilități în Legea 176/2010 privind integritatea în funcții și deminități publice.

”Faptele săvârşite de persoanele încadrate la categoriile prevăzute la art.1, aflate în exercitarea demnităţilor publice sau funcţiilor publice ce determină existenţa conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate se prescriu în termenul general de 3 ani de la data săvârşirii lor, în conformitate cu art. 2517 din Legea nr.287/2009 privind Codul civil,republicată, cu modificările ulterioare.”, este articolul unic propus pentru introducere în legea Agenție Naționale pentru Integritate.

Proiectul a fost inițiat de celebrul deputat PSD Cătălin ”Mitralieră” Rădulescu.

Deputatul PSD Tudor Ciuhodaru și-a retras în ultimul moment semntătura de pe proiect, fapt salutat de la pupitrul Camerei Deputaților de Stelian Ion de la USR, partid care s-a opus proiectului.

Deputatul Roman din partea PNL Alba a spus în plen: ”Opriți prigoana împotriva primarilor”

Deputatul Nicolicea (PSD) a spus că acest proiect doar obliga judecătorii să se uite peste termenul de prescripție, despre care a afirmat că este trecut în Codul civil.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina