fbpx

Au început să curgă reclamațiile împotriva Untold. Nu se poate dormi la 5,5 km de Cluj Arena

Au început să curgă reclamațiile cu privire la zgomotul din timpul nopții produs de festivalul Untold. Culmea este că primii doi oameni care au scris sesizare pe domnuleprimar.ro locuiesc în cartierul Europa, unul la intersecția cu strada Făgetului, adică la 5,5 km de Cluj Arena, și spun că nu au putut dormi.

”Buna seara, doresc sa reclam Festivalul Untold intrucat locuiesc in cartierul Europa si nu pot sa dorm, sunt momente in care zgomotul este foarte ridicat, probabil este ridicat de catre tehnicienii de sunet pentru realizarea unor efecte din timpul spectacolului iar noi suntem treziti din somn desi ne asteapta o zi de munca. Va rog sa realizati masuratori ale zgomotului in toate zonele orasului intrucat le solicit oficial pe toata perioada celor 4 zile intrucat acesta este un abuz si voi actiona in instanta mai ales ca se desfasoara pe 4 zile continuu in conditiile in care societatile comerciale care desfasoara pe parcursul anului concerte sau nunti sunt limitate ca program orar. Este o totala incorectitudine. Separat de aceasta nu avem acces la diferite facilitati ale urbei pe aceasta perioada la care ar fi trebuit sa avem mai ales ca locuitori ai municipiului. Sa nu spun ca nu s-au luat masuri in directia circulatiei pentru noi ca locuitori si suntem sufocati oricum si fara acest festival, mai mult e plin de tot felul de soferi ce vin din toate orasele si riscul este foarte ridicat de accident. Va voi solicita despagubiri si voi merge inclusiv pana la Avocatul Poporului. Daca astfel ne tratati va spun clar ca ati gresit total ca dezvoltare. Astfel de festivaluri se tin in afara orasului. Oricum dati un exemplu prost si in fata copiilor pe care ii educati cu asa ceva in loc sa faceti festivaluri culturale, care ar trebui sa reflecte asupra numarului mare de intelectuali si informaticieni ai orasului. Voi efectua de asemenea si eu masuratori ale zgomotului, voi solicita specialisti in aceasta directie. Astept cat mai urgent un raspuns oficial, respectiv prezentarea masuratorilor dumneavoastra pentru a putea face o comparatie intre masuratori.”, a scris Ioan Valentin Sita.

Un alt locuitor care nu și-a dat numele a pus comentariu: ”Idem: Europa. colț cu Făgetului. Domnule primar noi plătim taxe în acest oraș. Aveți obligativitatea de a asigura la limita locuinței cei 60 dB. Ei bine cu Untold ne-ati asigurat 90 dB sigur. După ce ne-am chinuit efectiv să adormim cam 2 ore, am fost treziți de mai multe ori pe parcursul nopții de efectele sonore. Înțeleg că “avem nevoie” de spectacol, dar și locuitorii Clujului au nevoie de Cluj. Vă multumesc.”

”Este inuman, nedemn si dezonorant sa ne obligati sa ascultam aceasta muzica de prost gust la nivelul acesta de decibeli si tpata noaptea ! Nu va onoreaza deloc faptul ca accceptand aceasta situatie, implicit a-ti multumit o categorie restransa de tineri in defavoarea uneei alte mari parti.Datoria dvs era in schimb sa gasiti o locatie in afara Clujului unde sa se desfasoare aceasta enorma sursa de zgomot , vibratie joasa si care nu face deloc bine corpului fizic. Luand aceasta decizie -ati ales constient sa ne chinuiti pe toti noapte de noapte dand dovada de lipsa de compasiune si nepasare fata de concetateni.Cand va veti revedea viata veti regreta amarnic fiindca ceea ce le faceti altora va face si Dvs.Toti suntem responsabili pt deciziile pe care le luam. Nepasarea atrage acelasi lucru. Poate mai cugetati putin la acest lucru.”, a scris un alt clujean pe noul site de reclamații și sesizări al Primăriei Cluj-Napoca. 

Tot acolo găsim următoarea reclamație: ”Locuiesc in cartierul Grigorescu si doresc sa sesizez galagia infernala de la Untold, mai ales artificiile de la ora 11:00 si 04:00 care mi-au trezit copilul din somn. Cred ca se poate face festivalul si fara artificii sau elicoptere in orele de liniste! Votul meu depinde de atitudinea primariei.”

”Nu putem dormi noaptea din cauza muzicii evenimentul desfășurat în spațiu public central al orașului în care trăim, muncim și avem acte, deci plătim impozite. Va rugam după ora 24 reduceți volumul. Copilul se trezește des și plinge spunând “gata, gata!”. Cita nepasare!”, scrie în altă sesizare.

Și altă reclamație: ”Untold- prima zi Ora 00-artificii. Catelul alearga speriat in camera noastra. Copilul da sa se trezeasca. Sar disperata la usa de la balcon sa o inchid. Sotul linisteste catelul Ora 1- alta tura de artificii. Catelul sta lipit de marginea patului. Copilul se trezeste plangand. Orasul bubuie. Sotul inchide si ultimul geam deschis Ora 2- copilul se trezeste plangand. Eu abia respir. Termometrul arata 27,5 grade in camera. Deschid inapoi geamul. Orasul bubuie. Ora 3- Se aude elicopterul de zici ca e la noi in balcon. Copilul se trezeste plangand. Toto e iar speriat. Orasul bubuie. Ora 4- Se aud din nou artificii (!!!). Copilul se trezeste plangand etc (cititi mai sus) Untold fericit!”

Zgomotul de la Untold

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/sebastianioan.haidu/videos/1417068361705104/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina