fbpx

Aplicația privată care generează declarația pentru deplasare. Fondatorii explică ce se întâmplă cu datele

O aplicație privată care generează declarația pe propria răspundere și adeverința de angajator, atât de folosite acum pentru deplasări, este în mare vogă. Problema care se ridică este ce se întâmplă cu datele persoanele, inclusiv CNP, introduse? Căci, așa cum ne-au spus și câțiva avocați consultați, pare o prelucrare de date personale.

Unul dintre cei care au lucrat la aplicația carantina.me, Gabriel Teodoru, a scris pe Facebook: ”am implementat o pagină de web în care se poate completa declarația pe propria răspundere sau adeverința de angajator necesară pentru deplasări. Avantajul este ca odată completate datele personale acestea pot fi prepopulate în declarații următoare și salvează timp, mai ales celor care ne-am pierdut exercitiul de a scrie de mana. Declarația se poate si semna digital (acest mod fiind recomandat doar dacă autoritățiile o consideră o semnătura valida)”

Clujust a întrebat reprezentanții companiei, care are birouri în București, Londra și New York, ce se întâmplă cu datele personale colectate?

”Nu se colecteaza datele cu caracter personal. Datele introduse de utilizator sunt stocate in browser pe device-ul de pe care este folosit (calculator/tableta/telefon). Ele nu sunt comunicate pe internet sub nici o forma. Exista si un link sub primul drop list prin care se pot sterge datele si din browser.

Singura comunicare de date cu exteriorul este cea legata de Google analytics care ne ajuta sa vedem cati utilizatori sunt si foarte important de pe ce device-uri intra (desktop/mobil). Asa am vazut ca peste 80% din utilizatori vin de pe mobil si am implementat azi noapte semnatura direct pe telefon. Exista posibilitatea de a dezactiva si Google analytics link in subsolul paginii. Noi doar incercam sa ajutam si nu avem si nu urmarim nici un castig din toata chestia asta.”, ne-a răspuns Andrei Frangeti, fondator al companiei care a produs aplicația.

Având aceste informații, este alegerea voastră dacă o folosiți sau nu.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina