Acasă » PROCESE » Anna Horvath riscă: Ori achitare, ori merge la închisoare. Nu acceptă muncă în folosul comunității
Anna Horvath și avocatul Gheorghiță Mateuț

Anna Horvath riscă: Ori achitare, ori merge la închisoare. Nu acceptă muncă în folosul comunității

Fostul viceprimar al Clujului, Anna Horvath (UDMR), a declarat, ieri, la Curtea de Apel Cluj că nu acceptă să presteze muncă în folosul comunității, una dintre condițiile în cazul unei condamnări cu suspendare sau amânare. Prin urmare, pentru Horvath există două variante: ori va fi achitată, ori va merge la închisoare.

Judecătorul Adina Rodina de la Curtea de Apel Cluj ar fi trebuit să se pronunțe în 2 martie, dar atunci a decis să repună cauza pe rol  ”în vederea inlaturarii omisiunii verificarii conditiilor prevazute de art. 83 al.1 lit. c si art.91 al.1 lit. c Cod penal.”

Aceste prevederi legeale se referă la condiţiile amânării aplicării pedepsei și la condiţiile suspendării executării pedepsei sub supraveghere. În ambele varinate, una dintre condiții este că ”infractorul şi-a manifestat acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii”

Prin urmare, judecătorul i-a întrebat pe cei doi inculpați Anna Horvath și omul de afaceri Zsolt Fodor de la Euro GSM dacă ar accepta să muncească în folosul comunității. În timp ce Fodor a spus că este de acord, Horvath a refuzat. Astfel, politicianul UDMR mizează tot pe o achitare. Judecătorul ori o va achita de acuzațiile de trafic de influență și spălare de bani, ori o va trimite la închisoare.

Avocatul fostului viceprimar, Gheorghiță Mateuț, a spus că refuzul muncii în folosul comunității a fost decizia clientei sale. Dar și avocatul a precizat că a accepta așa ceva înseamnă că instanța a decis deja și că doar asta lipsește. ”Eu cred că aceste paasaje din Coduk penal sunt neconstituționale deoarece încalcă prezumția de nevinovăție. O persoană ar trebui să își poată da un astfel de consimțămând doar după pronunțarea sentinței, pentru că dacă face cum se cere acum, el își recunoșate pe jumătate vinovăția”, a spus Mateuț, citat de szabadsaz.ro

Instanța Curții de Apel a amânat pronunțarea pentru data de 22 martie.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina