fbpx

Ancuța Cârcu, plângere penală pentru șantaj și înșelăciune împotriva unui fost polițist și politician controversat

Odată cu revenirea în România pentru procesul de la Turda, în care este acuzată de proxenetism, politiciana Ancuța Cârcu, ex-AUR și PRM, a aflat de altă problemă: După ce a trimis din Tenerife 12.000 de euro pentru o casă în Bistrița în contul soției fostului polițist Doru Ghineț, fost candidat la Primăria Șieu-Măgheruș din partea PMP, acum acesta nu mai vrea să încheie contractul de vânzare-cumpărare la prețul convenit inițial, cerând mai mulți bani. Cârcu nu este de acord și își vrea banii înapoi, astfel că a depus plângere penală pentru șantaj și înșelăciune și acțiune civilă pentru  rezoluțiunea conventiei intervenite intre parti si restituirea pretului achitat. Șantajul se referă la o filmare compromițătoare cu Cârcu, invocată de Ghineț în mesajele ce i le-a trimis.

Atât în plângerea penală, cât și în acțiunea civilă depusă la Judecătoria Bistrița se arată următoarea stare de fapt:

”În anul 2019, subsemnata m-am inleles cu numitul Ghineț Doru si soția acestuia Ghineț Raveca sa-mi vândă imobilele casă și teren insrise in CF nr.64379 Bistrila cu nr.cad.64379 situate in Mun. Bistrița, Cart Unirea, f.n. pentru prețul de 35.000,00 EURO.

La data intervenirii acestei promisiuni de vanzare-cumpararile verbale, imobilele nu erau inscrise in cartea funciari in favoarea acestora, numitul Ghineț Doru obligându-se să facă demersurile pentru înscrierea in cartea funciară a imobilelor, iar la finalizarea procedurii să ne prezentdm in fața notarului public pentru incheierea contractului de vânzare-cumpărare

La insistențele lui Ghineț Doru, care afirma că are nevoie de bani pentru tratamentul soției sale care suferă de o boală gravă, am acceptat să-i transfer mai multe sume de bani ca avans din prețul convenit.

Întrucât subsemnata aveam resedinta in Tenerife, am tarnsferat în contul numitei Ghineț Raveca suma de 9.000,00 EURO in extrasele de cont atasate prezentei, astfel:

L la 07 .1 0.2019 suma de 2000 EURO;
2.la 28.02.2020 suma de 3000 ELJRO;
3. la 30.07.2020 suma de 2000 EURO;
4. la 21.12.2020 suma de 2000 EURO;

De asemenea, le-am trimis prin intermediul numitei S G suma de 3.000,00 EURO in numerar.

La data de 25.11.2020 Ghineț Doru a finalizat procedura de inscrlere in CF a dreptului de proprietate asupra imobilelor in favoarea lui in ceea ce privește terenul si in coproprietate impreună cu soția sa in ce privegte imobilul casă.

In primavara acestui m-am intors in România si am luat legătura cu Ghineț Doru in scopul incheierii contractului de vânzare-cumpărare in condițiile convenite. Acesta a refuzat incheierea contractului pe motiv ca prețul este prea mic, solicitându-mi să-i dau mai mulți bani.

Subsemnata nu am fost de acord cu majorarea prelului, astfel că i-am solicitat lui Ghineț Doru restituirea sumei de 12.000 EURO, pe care i-am achitat-o in avans, insă acesta refuzând in mod nejustificat să-mi returneze suma plătită”

Doar pe partea penală, în plângerea depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița, sexy-politiciana arată că este șantajată cu o filmare:

”Întrucât nu am primit un răspuns clar cu privire la solicitarea de restituire a sumei, l-am contactat din nou telefonic pe Ghineţ Doru, comunicându-i că dacă nu-­mi restituie de buna voie suma de 12000 EURO voi contacta un avocat pentru a initia procedura judiciară, moment la care Ghineţ Doru mi-a spus că deţine o înregistrare video compromitătoare cu subsemnata, înregistrare în care intreţin relaţii sexuale cu un bărbat pe nume Alex, care în prezent este căsătorit, lăsându-mă să inţeleg că dacă insit în a-i cere restituirea banilor va face publică această înregistrare.

Consider că fapta săvărşită de numitul Ghineţ Doru, care încearcă să mă constrângă să renunţ la suma de bani pe care i-am dat-o şi să nu fac demersuri pentru recuperare, prin ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte compromiţătoare, întruneşte elementele constituive ale acestei infracţiuni.

De asemenea, apreciez că sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de înşelăciune întrucât încă de la data inţelegerii numitul Ghineţ Doru m-a indus în eroare cu privire la executarea obligaţiei de transmitere a dreptului de proprietate având în vedere că înregistrarea despre care susţine că o poate face pubilcă o deţine cu mult timp înaine de intervenirea promisiunii de vânzare-cumparare, potrivit afirmaţiilor sale. Aşadar intenţiona să se folsosească de înregistrare pentru a ma determina sa nu insist in încheierea contractului de vanzare si nici in restituirea sumei platite.

În plus, am aflat că există şi alte persoane cu care a procedat în mod similar, fapt care atrage concluzia că în mod deliberat, în momentul în care mi-a promis că-mi va vinde imobilele, m-a indus in eroare, neavând intenția de a-mi transmite dreptul de proprietate asupra acestora”, se arată în plângerea Ancuței Cârcu.

Ghineț și politica

Doru Ghineț, fost polițist, șeful Postului comunal de poliție Livezile, a fost un alt purtător de epoleți care a cochetat cu politica, potrivit Gazeta de Bistrița. Inițial acest s-a implicat în afaceri, cu lemn, construcții, unele controversate. S-a înscris în PMP (Partidul Mișcarea Populară) și a candidat la alegerile locale din 2016, la fotoliul de primar al comunei Șieu-Măgheruș. Rezultatul votului a fost unul previzibil, Dorul Ghineț a ocupat un dezamăgitor loc 4, cu 6,67%, reprezentând fix 127 de voturi.

Comments

comentarii

În locul fostului Spital de Medicina Muncii, de pe strada Louis Pasteur, va fi amenajat un Centrul de Patologie Neurovasculară și Neurochirurgie. Marți a avut loc predarea-primirea amplasamentului unde se va ridica construcția.... Citește mai mult
Preţul energiei electrice în Europa a atins marți un nou nivel record, depăşind pentru prima dată pragul de 500 de euro pentru un Megawatt-oră.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!