fbpx

Anchetă la o creșă de stat din cartierul Zorilor după ce un copil a fost agresat în prima lui zi acolo

Poliția anchetează un incident din creşa de stat Motanul încălțat din cartierul Zorilor, Cluj-Napoca. Mama unui copil de un an şi nouă luni, adus pentru prima dată la creşă, susţine că băieţelul ar fi fost agresat de o asistentă.

Potrivit stirileprotv.ro, părinţii au descoperit, acasă, vânătăile şi zgârieturile pe corpul copilului, le-au fotografiat ca probă şi l-au dus pe băieţel la spital pentru investigaţii. Apoi au depus plângere la Secția 6 de Poliție, aspect confirmat de reprezentanții IPJ Cluj: ”Se fac cercetări sub aspectul infracțiunii de lovire și alte violențe”

Luni dimineaţă, băieţelul de un an şi nouă luni a fost lăsat de către părinţi la creşă pentru prima dată. Iar la prânz, când amândoi s-au întors să îşi ia copilul acasă, au rămas şocaţi: acesta avea zgârieturi pe gât şi pe mânuţe şi era plin de vânătăi.

Mama copilului a declarat pentru Pro TV: „Am ajuns acasă şi am zis totuşi să îl verific să văd dacă mai e ceva pe corp şi să îl schimb să îl pregătesc de nani şi am văzut urma asta, care mi-am dat seama că a fost ţinut cu forţa de mână, asta iară nu avea cum să fie provocată de o jucărie, vedeţi?! Zgârietură, la coloană din nou, avea trei puncte tare ciudate, aşa şi pe mâna asta la fel, simetric şi din faţă şi din spate avea vânătăi. Probabil a fost prins cu forţa.”

Iniţial, conducerea creşei le-a spus părinţilor că băieţelul s-ar fi lovit după ce s-a trântit singur pe jos, însă mama spune că a aflat apoi de la îngrijitoare că asistenta l-ar fi agresat pe cel mic pentru că nu a vrut să stea pe oliţă.

Centrul Bugetar de Creşe din Cluj a deschis o anchetă internă, iar asistentei în vârstă de 50 de ani i s-a interzis să se mai apropie de copii. ”S-a început o cercetare prealabilă, care își urmează pașii”, ne-a spus șefa Centrului Bugetar de Creșe, Mihaela Duma. Potrivit acesteia, în interiorul creșei nu sunt camere de supraveghere, ci doar în zona de triaj, unde părinții îi lasă pe micuți.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina