fbpx

Aeroportul Internațional Cluj cere preluarea parcării și amânarea ratelor la credit

Aeroportul Internațional Cluj cere preluarea parcării din incintă de la firma către care a concesionat Consiliul Județean și amânarea ratelor la creditul luat în 2014 de la CEC Bank, ambele măsuri fiind de ajutor în această perioadă de criză generată de pandemie.

Directorul Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, a anunțat, astăzi, într-o conferință de presă online, pe Zoom, că cere rezilierea contractului încheiat între Consiliul Județean Cluj, proprietarul parcării, și firma GoTo Parking. Acestă firmă (fostă UTI Parking) are profituri de milioane de lei și plătește la Consiliului Județean redevențe de circa 60 de mii de euro.

”Dacă noi am administra parcarea am plăti 500 de mii de euro Consiliului Județean și restul ar reveni Aeroportului ca venit. Noi credem că am putea gestiona mult mai bine parcarea pentru clujeni și pentru Consiliul Județean Cluj. Considerăm că sunt îndeplinite toate condițiile pentru rezilierea contractului cu firma GOTO Parking și am solicitat acest lucru Consiliului Județean Cluj și prefectului Mircea Abrudean”, a spus David Ciceo.

Acesta a anunțat și alte măsuri de criză la Aeroprot:

”Am reziliat contractul cu firma de pază și 40 de angajați ai Aeroportului au fost mutați la asigurarea pazei. Peste 200 de angajați au fost în șomaj tehnic. În continuare urmărim ceea ce se întâmplă și ne adaptăm. Am blocat angajările. dar avem nevoie de personal pentru că vom continua dezvoltarea”, a precizat directorul Aeroportului, David Ciceo.

Aeroportul a solicitat amânarea ratelor creditului luat în 2014 de la CEC Bank pentru perioada aprilie – decembrie 2020. Valoarea părții amânate este de 3,5 milioane de lei.

”Consiliul Județean Cluj este garantul acestui credit și dacă Aeroportul Cluj ar fi în incapacitate de plată ar trebui să îl plătească. Noi am cerut să amânăm ratele și credem că toți ar trebui să acționeze corect și să ne sprijinim. (..) Noi nu suntem incapacitate de plată. Este o măsură de prudență. Vrem Să reușim să păstrăm locurile de muncă am dorit să mutăm o parte din cash pentru anul viitor când traficul va crește. Măsura de amânare a ratelor ar proteja Consiliul Județean, care este garantul creditului și dacă sunt probleme vor trebui să achite Consiliul Județean Cluj creditul. Deocamdată nu avem un refuz concret, dar este o adresă a președintelui Alin Tișe trimisă consilierilor județeni, prin care se spune că aeroportul Cluj ar fi în imposibilitate de plată”, a declarat David Ciceo.

Creditul accesat de Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj este de 45 de milioane de lei și a fost accesat în 2014, pe o perioadă de 20 de ani.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina