fbpx

Adresa secției penale a Curții de Apel Cluj care a indignat avocații

Secția penală a Curții de Apel CLuj trimis o adresă la Baroul Cluj pentru a desemnat avocat din oficiu pentru o inculpată ce va fi audiată prin videoconferință, avocatul urmând să meargă la locul de deținere. Avocații sunt indignați că trebuie să meargă la Penitenciar în aceste vremuri. Președintele secției de la CA Cluj ne-a explicat că în astfel de situații trebuie desemnați doi avocațid in oficiu, din care unul stă în sală și unul cu inculpatul.

”Având în vedere că participarea la judecată a apelantei inculpate Lingurar Pamela se realizează prin intermediul videoconferinței, vă solicităm ca, în temeiul dispozițiilor art.90 rap. la art. 364 alin 1. C. proc. pen. să procedați la desemnarea unui avoact din oficiu care să se prezinte la locul de deținere (Secția exterioară Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla) pentru a-i asigura asistență juridică apelantei – inculpate”, se arată în adresa secției penale a Curții de Apel Cluj către Barou.

”Judecătorul să stea in sală, iar avocatul să mearga la locul de detinere. Scandalos. Sunt indignați toți avocații. Cum să facă apărarea de la locul de deținere, iar nu din sala de judecată? Se teme judecătorul să nu fie infectat de avocați?”, ne-a spus prodecanul Victor Rusa.

Contactat de Clujust, președintele Secției penale, judecător Lucian Marian, care este și purtător de cuvânt, ne-a spus că sunt două adrese către Barou, căci trebuie desemnați doi avocați din oficiu, unul care să stea în sală și unul cu inculpata. ”Acest lucru este prevăzut în cazul audierii prin videoconferință în protocolul UNBR cu Ministerul Justiției privind asistența judiciară. Noi am mers strict pe ceea ce prevede legea și înțelegem îngrijorarea avocatului care trebuie să meargă la penitenciar. În contextul actual cu COVID-19 vom analiza situația pentru a găsit altă cale”, a precizat judecătorul Marian.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina