fbpx

1 an de închisoare pentru un bărbat care a distrus două aparate de păcănele la care a pierdut bani

Curtea de Apel Cluj l-a condamnat pe un bărbat la 1 an închisoare cu executare pentru că a distrus două aparate de păcănele dintr-o sală de jocuri din Zalău, la care a pierdut bani în aceeași noapte.

Pe lângă pedeapsă, bărbatul, în vârstă de 32 de ani, are de plătit peste 4.000 lei firmei care deține sala de jocuri Seven din zona Autogării din Municipiul Zalău.

Potrivit stării de fapt de la dosar, ”inculpatul se afla în local și se juca la aparatele de noroc. Era așezat la primul aparat situat pe partea stângă a barului. Din cauza faptul că a pierdut toți banii jucați, potrivit propriilor sale declarații, suma de 1.500 de euro, la ora 02:03-02:06, inculpatul s-a enervat și a lovit cu pumnul în mod repetat monitorul principal al aparatului electronic, tip EGT, pe care l-a fisurat. Cioburile au căzut pe jos.

Martorul M.R.G. a anunțat firma de pază. Agenții de pază s-au deplasat la local, dar inculpatul i-a înjurat și le-a spus că va plăti pentru ce a distrus. Inculpatul s-a mutat la un alt aparat de jocuri, a câștigat suma de 3.000 de lei pe care apoi i-a introdus în al doilea aparat și i-a pierdut. Din această cauză s-a supărat din nou și în intervalul orar 02:34-02:52 a lovit cu pumnul în mod repetat și ecranul acestui de-al doilea aparat, spărgându-l și pe acesta. Văzând asta, martorul a solicitat intervenția echipajului de poliție care s-a deplasat la locul unde l-a identificat pe inculpat. Tot acolo s-a deplasat și managerul zonal al societății vătămate.

Contravaloarea pieselor distruse și a reparației complete este în valoare de 4.113,43 lei, conform facturii și a fișei de prejudicii depuse la dosar de persoana vătămată..”

Motivarea Curții de Apel pentru pedeapsa aplicată:  ”Curtea, în baza propriei analize, observă că prima instanță a dat eficiență tuturor împrejurărilor ce țin de infracțiunea săvârșită, urmările acesteia și persoana inculpatului, nefiind identificată nicio circumstanță favorabilă inculpatului care să determine justificarea unei reevaluări a duratei pedepsei, iar circumstanțe atenuante nu există.

Curtea consideră că pedeapsa aplicată de 1 an închisoare, cu executare în regim de detenție reprezintă sancțiune proporțională, atât cu gravitatea efectivă a faptei comise de inculpat, concretizată prin modul în care acesta a acționat, cât și ca rezultat al conduitei consecvente a acestuia, care a stăruit în încălcarea normelor legale, ceea ce a pus în evidență profilul socio-moral și de personalitate a inculpatului, cu vădită predispoziție infracțională.

Executarea efectivă a pedepsei aplicate, prin încarcerarea inculpatului, este impusă de dispozițiile legale, nefiind posibilă o altă modalitate de executare, mai blândă, raportat la starea de recidivă în care inculpatul a comis infracțiunea dedusă judecății.”

Comments

comentarii

România a ajuns la peste 15.000 de cazuri de COVID-19 pe zi și peste 500 de decese.... Citește mai mult
Județul Cluj se află, miercuri dimineața, sub atenționare cod galben de ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m. Avertizarea, valabilă până la ora 11.00.... Citește mai mult
Spectacolul de dans pe care celebrul dansator Sergei Polunin l-a susținut ca invitat special al Festivalului Internațional de Film Transilvania este difuzat online, în premieră, pe platforma de streaming TIFF Unlimited, de Ziua Mondială a Baletului.... Citește mai mult
HOROSCOP 20 octombrie 2021. Unii nativi întâmpină probleme de sănătate miercuri. O zodie trebuie să aibă grijă cui îi împărtășește un secret.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!