fbpx
Valentin Lemnaru este pe lista câștigătorilor din litigii

Universitatea Cluj a pierdut luna trecută, definitiv, procese de aproape 240.000 de euro

Clubul de fotbal Universitatea Cluj, aflat în insolvență, a pierdut luna trecută, definitiv, mai multe litigii cu jucători și cu fostul antrenor Viorel Ganea, arată raportul de activitate al administratorului judiciar.

Curtea de Apel Suceva s-a pronunțat în decembrie în șase dosare desprinse din cel de insolvență înregistrat în 2013. Deja numărul acestora a ajuns la 75. În ele, foști jucători de la ”U” Cluj își cer banii pentru cât au fost la club.

În 11 decembrie, Curtea de Apel Suceava a decis: ”Admite recursul formulat de contestatorul Viveiros Nuno Filipe. Modifica în parte sentinta atacata în sensul ca mentinând solutia de admitere a actiunii obliga debitoarea sa plateasca creditorului-contestator suma de 34848 Euro ( în loc de 31.598 Euro), în echivalent în lei la data platii. Respinge ca nefondat recursul formulat de debitoare. Obliga debitoarea sa plateasca creditorului recurent suma de 151,07 lei cheltuieli de judecata din recurs. Irevocabila. Pronuntata în sedinta publica.”

În alt dosar, Curtea a respinge recursul FC Universitatea Cluj SA prin administrator judiciar A&A Contultants SPRL ca tardiv formulat. Sentința atacată de la Tribunalul Botoșani era: ”Respinge exceptia de neexecutare a contractului invocata de debitor prin întâmpinare. Admis cererea creditorului.Obliga debitorul prin reprezentantii ei legali sa plateasca creditorului Borza Adrian – Dumitru creanta curenta în suma de 17250 Euro, în echivalent lei din ziua platii. Definitiva si Executorie. Cu recurs. Pronuntata în sedinta publica din 17.09.2015.”

În cazul lui Dolha, Curtea a respins recursul ca nefondat, fiind menținută sentința de la Tribunaul: ”Admite cererea creditorului. Obliga debitorul prin reprezentantii ei legali sa plateasca creditorului Dolha Emilian creanta curenta în suma de 12750 Euro, în echivalent lei din ziua platii.”

În dosarul 106/1285/2013/A57, Curtea a modificat sentința de la Tribunalul Botoșani, scăzând 1.767 de euro din datorie: ”Modifica în parte sentinta atacata în sensul ca, mentinând solutia de admitere a actiunii, obliga debitoarea sa plateasca creditorului Lemnaru Valentin Ionut suma de 39.031 Euro ( în loc de 40.798 Euro), în echivalent la data platii.”

Un recurs al administratorului judiciar ”U” Cluj a fost anulat ca nemotivat.  Astlfel, a rămas sentința prin care ”obliga debitorul prin reprezentantii ei legali sa plateasca creditorului Costin Raul Razvan creanta curenta în suma de 33791 Euro, în echivalent lei din ziua platii. ”

Însă cel mai câștigat este fostul antrenor Viorel Ganea. Curtea a decis: ”Respinge recursul ca nefondat. Irevocabila.”. Prin urmare, a rămas definitivă sentința din ianuarie 2015 de la Tribunalul Botoșani: ”Admis cererea creditorului. În temeiul art. 64(6) din Legea nr. 85/2006 cu modificarile ulterioare obliga debitoarea SC FC Universitatea Cluj SA – în reorganizare – sub supravegherea administratorului judiciar A&A Consultants IPURL sa plateasca creditorului Ganea Ioan Viorel 100.000 Euro la cursul BNR din ziua platii.”

Adunate, sumele pierdute definitiv de Universitatea Cluj, luna trecută, însumează aproape 240.000 de euro.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns