Acasă » ȘTIRI » Uioreanu: ”Am luat împrumut de la Bene 10.000 de lei pentru plata unor servicii juridice”
Avocatul Tiberiu Ban și Horea Uioreanu

Uioreanu: ”Am luat împrumut de la Bene 10.000 de lei pentru plata unor servicii juridice”

În timp ce DNA îl acuză că a luat mită 278.000 de lei de la omul de afaceri Ioan Bene, Horea Uioreanu a declarat în instanță că acesta a dat benevol la PNL 100.000 de lei și că el personal a primit alți 10.000 de lei, cu titlu de împrumut, pentru plata unor servicii juridice.

Legat de relația cu Ioan Bene, fostul președinte al Consiliului Județean a declarat: ”Îl cunoșteam din auzite și personal l-am cumoscut dupa ce am fost investit in functia de presedinte. În derularea relatiei noastre, plecată de la relatia contractuala cu CJ Cluj, firma dansului fiins subcontractor la CMID si alte contracte, la un moment dat am avut o relatie nu neaparat de apropiere, dar de amicitie. Nu i-am pretins vreodata vreo suma de bani.”

Pus să detalieze cum dădea Bene bani la partid, Uioreanu a spus: ”Natura activității noastre făcea să ne intalnim des la evenimente, acesta se oferea să mă ajute cu sume de bani, iar eu il trimiteam pe Pop Razvan să primeasca sumele respective, fără insă să cunosc sumele exacte primite de acesta, de aceea am făcut referire la 100.000 lei ca o suma aproximativă.”

Horea Uioreanu susține că nu a primit suma de 278.000 de lei, pe care o vehiculează procurorii DNA Cluj: ”E o suma de circa 100.000 lei, dată in mai multe transe pentru actiunile PNL. Sumele au fost inmanate lui Pop Razvan și erau oferite benevol de inculpatul Bene. Nu am discutat cu Pop, nu stiam cuantumul, de aceea am apreciat ca e vorba de 100.000 lei” Uioreanu a mai spus că nu l-a amenințat pe Ioan Bene, ba mai mult că el ar fi putut să se considere amenințat, după ce angajații omului de afaceri au blocat accesul unei echipe de la CJ Cluj pe șantierul platformei Apron 4 de la Aeroport.

Totuși, Uioreanu recunoaște că a primit o sumă de bani de la Bene:  ”Singura dată, în nume personal, am luat 10.000 de lei ,cu titlu de imprumut, de care aveam nevoie pentru plata unor servicii juridice, in primavara lui 2014. A fost singura suma cerută de la dânsul pentru nevoi personale.

Suma nu am restituit-o si nici nu s-a stabilit un termen, urmand să-i dau când voi avea banii.” Surse judiciar spun că era vorba de plata avocaților fiului lui Uioreanu, care a fost judecat și condamnat cu suspendare pentru trafic de droguri.

Amintim că omul de afaceri Ioan Bene, inculpat pentru dare de mită, a declarat luna trecută la Tribunal că nu avea niciun interes să dea bani la partid și că i-a dat pentru a fi lăsat în pace.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați!