Uioreanu, Bene și Pogăcean, ținuți în arest preventiv

Judecătorul de cameră preliminară de la Tribunal a menținut starea de arest preventiv pentru Horea Uioreanu, Ioan Bene și Vasile Pogăcean.

Cei trei au fost trimiși în judecată în 23 iunie, alături de consilierul județean Ioan Petran și directorul UTI, Gabriel Davidescu, cu toții acuzați de fapte de corupție. Ultimii doi sunt în libertate.

Imediat după trimiterea rechizitoriului la camera preliminară a fost verificată măsura arestului preventiv, iar astăzi măsura a fost menținută pentru încă 30 de zile. Hotărârea poate fi contestată la un judecător de de la Curtea de Apel Cluj.

”Noi am solicitat înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu, aducând argumente împrejurarea că măsura nu mai este necesară că ea depășește acea proporție între gravitatea faptelor și privarea de libertate a unei persoane, un drept fundamental”, a spus avocatul lui Uioreanu, Tiberiu Ban.

avoact laura baciu CLUJUST.ro (2)Avocata lui Pogăcean, Laura Baciu, spune că omul de afaceri ar trebui eliberat. ”A recunoscut remiterea unor sume de bani, dar nu sub forma în care au fost prezentate de către DNA. Au apărut două aspecte noi care am apreciat că pot fi considerate împărejurări din cele prevăzute de art.207 alin 5 din Cod procedură penală ca și temeiuri pentru revocarea arestului sau a se înlocui. Anume că față de domnul Pogăcean s-a dispus de DNA clasarea pentru una din faptele reținute în sarcina sa, darea de mită față de domnul Petran, și faptul că domnul Pogăcean a fost motivul disjungerii și formării acestui dosar pe rolul Tribunalului Cluj. Față de dânsul nu s-au mai extins cercetările, nu s-au mai descoperit fapte noi, iar stare a de arest reclama judecarea într-un termen rezonabil. La fel ca și la verificarea anterioară am sperat că se va revoca această măsură”, a spus avocata lui Vasile Pogăcean, Laura Baciu. Acceasta a invocat și egalitate de tratament față de ceilalți doi inculpați aflați în libertate, Ioan Petran și Gabriel Davidescu.

Comments

comentarii

Judecătorii au decis în cazul autorului tragediei din stațiunea 2 Mai. Cererea de schimbare a încadrării juridice din ucidere din culpă în omor calificat a fost respinsă.... Citește mai mult
O explozie urmată de un incendiu a avut loc, vineri, în comuna Fizeșu Gherlii, județul Cluj. Un bărbat a suferit arsuri.... Citește mai mult

Lasă un răspuns