fbpx

Scandalul lucrărilor de la Liceul Eminescu: Constructorul e arogant cu prefectul și cu profesorii AUDIO/VIDEO

Bătaie de joc pe bani europeni și urmează pe bani de la bugetul local. Coldea Construcții SRL a lăsat Liceul Mihai Eminescu fără acoperiș în plină iarnă, elevii învață înghesuiți în alte două școli, fondurile europene se opresc la sfârștitul anului, când era termenul de finalizare, iar din ianuarie va plăti Primăria din bugetul local. Cu toate acestea, la ședința cu părinții și profesorii revoltați și cu prefectul județului, patronul de 28 de ani al firmei, Mihai Coldea, a fost arogant cu ambele părți.

mihai coldeaZeci de părinți ai elevilor de la Liceul Mihai Eminescu s-au întâlnit, ieri seară, cu prefectul județului Gheorghe Vușcan, cu patronul firmei Coldea Construcții, Mihai Coldea (foto), și cu managerul de proiect din partea Primăriei, Ovidiu Câmpean, pentru a discuta despre situația disperată în care se află. De 5 luni firma de construcții nu a lucrat mai nimic, liceul Eminescu de pe strada 21 decembrie 1989 este fără acoperiș, iar copii învață înghesuiți în sălile unui internat de la Liceul Anghel Saligny, unde de altfel a și avut loc întâlnirea.

La întrebările părinților și ale profesorilor re, Mihai Coldea, în vârstă de 28 de ani, a venit cu tot felul de explicații, susținând că nu s-a putut lucra ba din cauză că se surpă un gang, ba că nu au putut să intre utilajele în curte, ba că imobilul este prea vechi.  Ascultați mai jos explicațiile:

Însă patronul a avut explicație la susținerile directorului liceului, Simon Dobrescu, care a spus că toată vara au lucrat câte 3-5 oameni pe șantier. Coldea nu a spus unde au fost restul muncitorilor, știut fiind că firma a contractat și a câștigat mai multe licitați în județ. Prefectul Gheorghe Vușcan, de profesie inginer și profesor universitar la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, a intervenit și l-a corectat pe tânărul antreprenor, care l-a trimis apoi pe prefect să măsoare cu ruleta intrarea de la liceu.

DSC_0716

Discuție prefectul Gheorghe Vușcan, Mihai Coldea și un părinte

Tânărul Coldea a pus capac în momentul în care prefectul a spus că este nevoit să plece mai repede și i-a sugerat tânărului să mai rămâncă căci părinții mai au întrebări. Replica lui Mihai Coldea a fost: ”Au avut timp să mă întrebe, chiar sunt înafara serviciului” și a zâmbit ironic. Vezi video cu momentul mai jos:

Lucrările fac parte dintr-un proiect european de 62 de milioane lei, în care sunt reabilitate trei unități de învățământ: Liceul Teoretic “Avram Iancu”, Şcoala Gimnazială “Ion Agârbiceanu” şi Liceul Teoretic “Mihai Eminescu”, la ultimele două lucrând Coldea Construcții.

Managerul de proiect din partea Primăriei Cluj-Napoca, Ovidiu Câmpean (video jos), a anunțat că a vrut să rezilieze contractul, dar că până la urmă a acceptat o prelungire a termenului de finalizare a lucrărilor până în iulie 2016.

Prefectul a criticat dur societatea de construcții și a spus că ”cineva trebuie să răspundă pentru aceste mizerii!”. Ascultați-l pe prefect mai jos:

Lucrările de la Liceul Mihai Eminescu (sursa foto ziuadecj.ro)
Lucrările de la Liceul Mihai Eminescu (sursa foto ziuadecj.ro)

Comments

comentarii

În doar o oră de la lansarea programului pilot pentru emiterea cărții de identitate electronice, zeci de clujeni s-au programat pentru schimbarea buletinului, mai multe zile din lună fiind deja ocupate la maxim.... Citește mai mult
Luni va avea loc lansarea proiectului pilot pentru emiterea cărții electronice de identitate, eveniment la care va participa Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode.... Citește mai mult
CFR Cluj o va înfrunta pe câştigătoarea dintre Ferencvaros Budapesta şi Slavia Praga în play-off-ul Ligii Campionilor la fotbal, în cazul în care va trece de Young Boys Berna, potrivit tragerii la sorţi efectuate astăzi, la Nyon.... Citește mai mult
În Cluj-Napoca, s-a reîntors furtuna. Întreg județul se află sub cod galben de vijelii, grindină și ploi cu descărcări electrice, până luni la ora 22.00.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!