fbpx

Rareș Pop rămâne în arest preventiv. I se alătură și inspectorul Claudiu Crișan

Curtea de Apel Cluj a respins contestația fostului șef teritorial ISCTR, Rareș Pop, împotriva măsurii arestului preventiv luată în 5 iunie de către judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Cluj. Mai mult, judecătorul de la Curtea de Apel a schimbat măsura arestului la domiciliu a inspectorului Claudiu Crișan cu cea a arestului preventiv.

Rareș Pop și Claudiu Crișan au fost audiați astăzi mai multe ore de către un judecător de la Curtea de Apel Cluj. Pop a explicat fiecare din cele 42 de acte materiale de abuz în serviciu de care este acuzat.

Judecătorul de drepturi și libertăți nu a fost impresionat de caracterizarea semnată de nouă angajați ai ISCTR.

Lucrând împreună, în toată această perioadă, am avut posibilitatea de a cunoaște în dl.Rareș Pop o persoană responsabilă, echilibrată, cu mult tact profesional, atentă, capabilă să comunice ideile într-un mod eficient, astfel încât rezultatele obținute să reflecte un nivel profesonal ridicat.

Comportamentul și dedicarea sa profesională, abilitățile de lider, inițiativa și gândirea strategică de care a dat dovadă, precum și încrederea în sine, considerăm că au fost principalele calități prin care dl. Rareș Pop a  reușit într-un timp relativ scurt să câștige încrederea și respectul nostru.

Considerăm că este o persoană care a dat dovadă de corectitudine constantă și preocupare permanentă pentru îmbunătățirea activității pe care o coordona, dezvoltând o atitudine pozitivă la nivelul colectivului.

Având în vedere comportamentul său moral, de altfel, fără cusur precum și buna capacitate de relaționare interumană de care a dat dovadă, am găsit în dl. Rareș Pop o persoană comunicativă și dinamică, o fire mereu optimistă care reușea și încele mai delicate momente , să insufle încredere colectivului.

Printre aceste câteva calităț, reținem cu titlu de defecte două mari valori: bunătate și foate mult bun simț.

Pe baza celor menționate mai sus, considerăm că dl Rareș Pop nu prezintă un pericol social, putând fi judecat în libertate.”, se arată în scrisoarea angajaților Au semnat 9 din 12 angajați.

Anterior. judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunal a dispus arestarea preventivă a lui Rareș Pop pe o durată de 30 de zile. Șeful teritorail al Inspectoratului de Stat pentru Controlul Traficului Rutier, Rareș Pop, a fost criticat dur în încheierea judecătorului de la Tribunal. Alături de Rareș Pop, inspectorul Claudiu Crișan a fost arestat aatunci la domiciliu.

EXTRAS DIN MOTIVAREA ARESTĂRII PREVENTIVE

”Reţinem sub acest aspect durata impresionantă a actelor de abuz în serviciu de care inculpaţii se pare că s-ar face vinovaţi, în fapt aceştia exercitându-şi atribuţiile de serviciu în scopuri străine scopului instituţiei pe care o reprezentau încă de la învestirea în funcţiile de conducere. În acest mod, activitatea de control a traficului rutier era compromisă, operatorii de transport mărfuri sau persoane favorizaţi fiind scutiţi de la control, sau, în orice caz, nu se vedeau expuşi sancţiunilor contravenţionale şi măsurilor complementare cuvenite.

Inculpatul Pop Rareş Vasile, astfel cum el însuşi a declarat, a preferat să acceadă din mediul privat (unde potrivit propriilor declaraţii, realize venituri substanţiale) la şefia ISCTR, motivaţia internă pentru a dori păstrarea funcţiei şi după schimbarea forţelor politice de la vârful organizării de stat fiind, în aprecierea judecătorului de drepturi şi libertăţi, tocmai aceea de a-şi consolida clientela dobândită societăţilor comerciale  administrate în fapt de acest inculpat (şi care au ca obiect de activitate servicii de inspecție tehnică, montaj, verificare și descărcare tahografe), în virtutea funcţiei ocupate.

Gravitatea faptelor imputate inculpatului Pop Rareş Vasile este cu atât mai mare cu cât acesta, în virtutea atribuţiilor conferite de funcţia de conducere deţinută, folosea aceste prerogative ca mijloc de presiune directă sau indirectă (prin puterea exemplului) la adresa inspectorilor de trafic din subordine, aceştia exercitându-şi practic funcţia în limitele trasate de şeful ierarhic.

Reţinem suplimentar faptul că inculpatul este o persoană aflată la o vârstă tânără, lipsită de constrângeri de ordin material care nu ar putea justifica comportamentul infracţional, are studii superioare, chiar doctorale, astfel că acesta trebuia şi în fapt  avea reprezentarea exactă a dimensiunii faptelor sale, însă aparent a considerat că funcţia deţinută îi conferă dreptul de a dicta modul de aplicare a legislaţiei contravenţionale într-o manieră agreată de operatorii de transport favorizaţi”

Comments

comentarii

Un șofer a intrat cu mașina într-un stâlp, în comuna Iara din Cluj. O femeie și un bărbat au fost consultați la fața locului de echipajul SMURD.... Citește mai mult
Șase pacienți, dintre care doi la Cluj, au primit o nouă șansă la viață datorită transplantului, în decurs de mai puțin de 48 de ore. Medicii clujeni și din alte orașe din România și-au unit puterile și au pornit într-o cursă contracronometru pentru viață.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!