fbpx

Rareș Bogdan: ”Recomandările ar trebui citite ca obligații. Cei din comitet s-au gândit să nu sperie”

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a spus că recomandările din Ordonanța militară nr.2 privind condițiile de deplasare pe timp de zi ar trebui citite ca obligații.

Rareș Bogdan a declarat, duminică seara, la România TV, că măsurile din Ordonanța Militară trebuie respectate de toți românii și că trebuie luate în serios.

“Ne trebuie fermitate și cu siguranță responsabilitate. Mă sperie ce se întâmplă în mediul rural, acolo unde cei veniți din străinătate nu conștientizează că reprezintă un pericol pentru părinți, pentru bunici.

Recomandările ar trebui citite ca obligații. Cei din comitet s-au gândit să nu sperie, să nu fie un șoc, de aceea s-a spus de recomandări. Nu mai merge deloc pe șmecherie, ci doar pe obligația de a respecta decizia CNSSU”, a declarat Rareș Bogdan.

Cu toate acestea, nu există sancțiuni pentru nerespectarea recomandărilor.

Amintim articolul 4 din ordoananță:

În intervalul orar 06.00 – 22.00, se recomandă ca circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei să se efectueze numai pentru următoarele motive:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv deplasarea între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale, atunci când activitatea profesională este esențială și nu poate fi amânată sau desfășurată de la distanță;

b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;

c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;

e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns