fbpx

Raed Arafat despre recomandările din Ordonanța militară 2: ”Considerați-le ca și când ar fi obligatorii!”

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat despre recomandările privind ieșitul din casă pe timpul zilei din Ordonanța militară 2: ”Considerați-le ca și când ar fi obligatorii!”

“Chiar dacă prin ordonanța militară recomandăm unele măsuri în timpul zilei, considerați-le ca și când ar fi obligatorii! Comportați-vă responsabil și aplicați regulile de igienă personală, evitați plecările și ieșirile din casă dacă nu sunt necesare”, a transmis Raed Arafat după ce au fost prezentate măsurile incluse în ordonanța militară.

El a explicat și de ce a fost emis mesajul RO-Alert din această după-amiază, după ce mulți oameni au ieșit la iarbă verde: ”Pentru a le reaminti oamenilor situația în care suntem. Chiar dacă nu e una critică, prevenirea e cea mai importantă”, a spus Arafat.

Art. 4 din ordoananță ”– În intervalul orar 06.00 – 22.00, se recomandă ca circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei să se efectueze numai pentru următoarele motive:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv deplasarea între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale, atunci când activitatea profesională este esențială și nu poate fi amânată sau desfășurată de la distanță;

b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;

c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;

e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.”

Ordonanța

Comments

comentarii

Lasă un răspuns