fbpx
Acasă » SPECIAL » O avocată lansează conceptul de Office Riders în zona Tribunalului Cluj 
Av. Andrada Pop

O avocată lansează conceptul de Office Riders în zona Tribunalului Cluj 

O avocată care deține un spațiu mai mare decât are nevoie și pe care nu-l folosește tot timpul s-a gândit să-l împartă, contra cost, cu alți oameni care au nevoie din când în când de un birou, în trend cu economia colaborativă, tot mai prezentă la nivel european. Punctele forte ale spațiului sunt poziția centrală (vizavi de Tribunal, pe ”strada avocaților”), confortul și eleganța.

Office Riders este o platformă lansată de trei antreprenori francezi, prin care oamenii își pun la dispoziție apartamentele pentru co-working. Pe acest model, avocata Andrada Pop din Baroul Cluj s-a gândit să închirieze un apartament de pe celebra stradă a avocaților, Pavel Roșca, vizavi de Tribunalul Cluj.

În respectivul apartament are biroul și Andrada Pop, dar nu-l folosește toată ziua. Astfel, avocata a înființat o firmă cu mama ei, care este administrator și deține spațiul, pe care acum îl închiriază cu ora. Spațiul, botezat ”Wilson Office” după numele străzii din perioada interbelică, cuprinde două camere, una cu două birouri și una cu unul. Locul este primitor și pentru clienții celor care îl folosesc.

Wilson Office este pe strada Pavel Roșca nr.3, ap.5, etajul 1

Accesul rapid, organizarea eficientă şi convenabilă, precum şi utilizarea resurselor existente constituie principalele avantaje ale afacerilor din economia participativă în comparaţie cu serviciile tradiţionale. Unul din șase europeni a folosit o platformă de sharing economy. Uber, BlaBla Car sau AirBnb – cu toţii am auzit despre astfel de servicii de „sharing” care stau în spatele a ceea ce azi poartă numele de economie colaborativă. Mai exact, acest concept reprezintă un sistem socio-economic conceput de ideea utilizării în comun a unor resurse fizice sau umane.

Împărţirea utilizării de produse sau servicii a devenit o opțiune întrucât tot mai mulți oameni, în special în țările dezvoltate, dispun de produse în exces sau folosite foarte rar, în timp ce alți oameni nu mai sunt interesați de deținerea produselor respective, ci mai ales doar de accesul la utilizarea lor. În acest caz, încrederea reciprocă a celor două părți (furnizorul și utilizatorul) este obținută prin intermediul recenziilor care sunt publice și disponibile la scară globală.

“Sharing Economy” a schimbat noțiunea de birou asa cum era cunoscut pana acum. Spatiul de lucru colaborativ se adreseaza in principal freelancer-ilor, start-up-urilor, antreprenorilor la început de drum și liberilor profesionisti.

Mai multe servicii de “sharing” au aparut in ultimii ani, precum Uber, Airbnb, companii care ne prezinta versiunea moderna a inchiriatului clasic. Aceste companii au inspirat afaceri mari si mici, determinandu-le sa fie agile si sa-si maximizeze rentabilitatea spatiului excedentar sau neutilizat.

O astfel de afacere nouă este Wilson Office, un spațiu in centrul Clujului, lângă Tribunal, pe strada Pavel Roșca nr.3, ap.5. Are  o suprafata de 40 mp, cu 3 birouri disponibile, internet wireless si imprimantă.

Spatiul poate fi inchiriat în totalitate pentru un tarif orar ce scade progresiv în funcție de timpul utilizării: 80 lei prima ora, 120 lei pentru 2 ore, 160 lei pentru 3 ore, 200 pentru 4 ore ș.a.m.d.

Exista si posibilitatea de a fi inchiriat in sistem co-working, pentru care tariful este de 80 lei/zi și 350 lei/săptămână pentru birou dedicat și 60 lei/zi – 250 lei/săptămână pentru birou comun de patru persoane. 

Programarile se pot face telefonic/whatsapp la numărul 0740314682 și pe e-mail wilsonofficeriders@gmail.com

Galerie foto

Avand in vedere zona Tribunalului, spațiul este util si tinerilor avocati, mediatori, consilieri, care pot sa-si programeze intalnirile cu clientii, fara a fi nevoiti sa plateasca o chirie fixa, utilitati si cheltuieli de intretinere a spatiului. Accesul de intrare in birou se face pe baza unui cod de acces trimis prin sms după efectuarea plății.

Viziunea acestei afaceri este “cea mai economica alegere” pentru liberi profesionisti, oferind un smart office rapid si accesibil, posibiliatatea de a beneficia de un birou in centru, exclusiv sau in coworking, doar pentru intalniri, fara a plati lunar o chirie fixa  indiferent de timpul de folosire a spatiului.

“Cred ca lumea in care ne aflam se schimba tot mai mult, economia modiala se schimba fundamental si daca pana nu demult companiile cele mai puternice erau cele care dispuneau de cei mai multi bani sau de cele mai importante active corporale, azi companiile care sunt inovatoare, care se reinventeaza continuu, au un potential ridicat, devin cele mai importante companii.

Luand legatura cu cei de la Airbnb, am expus pe scurt conceptul afacerii, respectiv inchirierea cu ora a unui birou pentru mediul de afaceri, iar ei s-au aratat foarte incantati si au transmis mai departe aceasta solicitare, urmand sa analizeze in ce masura se poate implementa acest sistem pe viitor”, ne-a spus avocata Andrada Pop, membră în Baroul Cluj din 2005 și axată pe drept comercial.

Pe lângă beneficiul economic, avantajul la co-working este și cel de ordin social – unmediu in care poti cunoaste oameni noi. Nu in ultimul rand există un avantaj de ordin practic: Avand in vedere zona de centru, multi oameni de afaceri ar prefera poate o intalnire rapida, eficienta si neutra, fara a pierde timpul in trafic pana la sediul companiei unora dintre ei.  Iar cu ajutorul aplicatiei Calendis se asigura transparenta in comunicare, creandu-se un mediu de incredere, unul dintre cei mai importanti factori in atragerea de beneficiari. Iar prin incurajarea interactiunii se creează o comunitate in jurul serviciului pus la dispozitie.

Magia din spatele platformelor colaborative ca Airbnb, Uber, BlablaCar, Vrumi, nu este neaparat de ordin pecuniar, ci este folosirea puterii a tehnologiei pentru a crea incredere intre oameni necunoscuti – ”Building trust among strangers”

De asemenea, Andrada Pop spune că sunt deschisi la orice idei inovative sau sugestii ce ar putea veni din partea beneficiarilor pentru modelarea continua a acestui concept.

Conform datelor publicate de Parlamentul European, Franţa este ţara în care cei mai mulţi oameni (36%) utilizează serviciile şi produsele oferite de economia colaborativă. Locul al doilea este ocupat de Irlanda, cu 35%, iar pe poziţia a treia se află Letonia şi Croaţia (ambele cu un procent de 24%). Următoarele trei locuri, cu 20% procent de folosire a ceea ce poartă numele de sharing economy sunt Germania, Estonia şi România.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns