Acasă » DEZVĂLUIRI / ANCHETE » Locul preferat pentru balurile de absolvire din Cluj funcționează fără autorizație. Proprietarul a fost amendat cu 50.000 lei

Locul preferat pentru balurile de absolvire din Cluj funcționează fără autorizație. Proprietarul a fost amendat cu 50.000 lei

Locul preferat pentru balurile de absolvire din Cluj, restaurantul Grande Vista din complexul Wonderland Resort, funcționează fără autorizație. Proprietarul a fost amendat cu 50.000 lei (cât o nuntă mare) de către Primăria Feleacu, care în același timp se chinuie să-l bage în legalitate, dar se încurcă în lege.

E perioada balurilor de absolvire și ne amintim că anul trecut, în 28 iunie, un absolvent de la FSEGA a căzut în puțul liftului nemontat de la restaurantul Grande Vista din cadrul Wonderland Resort și a fost rănit grav. Și acum se mai resimt, fiind nevoie să-și facă implanturi de dinți, care costă mult. Iar ancheta penală nu este nici acum finalizată.

Forțat de împrejurări, a doua zi după incident, un inspector de la Primăria comunei Feleacu, în raza căreia funcționează restaurantul, a fost în control. Clujust vă prezintă ce a găsit și care este situația actuală. Informațiile au fost furnizate de Primăria Feleacu, în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public, la solicitarea avocatului Daniel Nițu de la SCA Iordăchescu și Asociații, care îl reprezintă pe tânărul rănit anul trecut.

Pe scurt, proprietarii Wonderland nu au respectat autorizatia de construire, au fost sanctionati imediat după accidentul din 28 iunie cu 50.000 lei, au primit un termen de 6 luni pentru intrarea în legalitate. Evident că nerespectând autorizatia de construire, Grande Vista nu are nici autorizatie si acord de functionare, respectiv nu are orar de functionare. Deci ditamai clădirea in care se fac tot felul evenimente (Revelionul a fost difuzat pe Music Channel) functionează nelegal.

Autorizația de construire nr.53 din 12 mai 2016 a fost emisă în favoarea numiților Mârza Dariu Eneea, Mârza Ioana Luiza, Mârza Enea Magnoliu, Mârza Carmen Maria, Rarău Victor Andrei, Rarău Ioana Luiza, Olariu Andrei Iulian, Pop Horațiu Ioan și Pop Alexandra și prevedea ”Continuare și terminare lucrări cu modificare proiect autorizat cu A.C. 30/16.05.2012 construire pensiune turistică”

Grande Vista

Într-un răspuns al Primăriei Feleacu se arată următoarele: ”Ulterior datei de 27/28.06.2018, respectiv in data de 29.06.2018 numita Pura Mariana avand functia de inspector in cadrul compartimentului urbanism al Primariei comunei Feleacu, s-a deplasat in teren pentru verificarea modului de respectare a documentatei care a stat la baza emiterii Autorizatia de Construire numarul 53/12.05.2016. Urmare a deplasarii in teren s-a intocmit nota de constatare numarul 4786/29.06.2018 in care s-a mentionat ca lucrarile executate nu corespund cu cele autorizate, motiv pentru care s-a propus sanctionarea potrivit art. 26 alin. 2 din Legea numarul 50/1991 cu amenda cuprinsa intre 50.000 lei si 100.000 lei, oprirea lucrarilor si intrarea in legalitate.

Pentru nerespectarea Autorizatiei de Construire numarul 53/12.05.2016 si a proiectului tehnic autorizat emis, s-a intocmit procesul-verbal de constatatre a contraventiei numarul 5/4820/02.07.2018, proces-verbal prin care Marza Darius-Eneea Intreprindere Individuala a fost sanctionat potrivit art.26 alin. 2 din Legea numarul 50/1991 republicata cu modificarile si completarile ulterioare, cu amenda contraventionala in suma de 50.000 lei, precum si oprirea lucrarilor si intrarea in legalitate in termen de 6 luni, respectiv pana la data de 02.01.2019.”

Se modifică PUZ-ul ca să intre în legalitate Wonderland

În alt răspuns emis de Primăria Feleacu se arată că s-a demarat modificarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ):

”Pentru intrarea in legalitate cu privire la cladirea care nu a respectat proiectul autorizat cu Autorizatia de construire nr: 53/12.05.2016 — Continuare si terminare lucrari cu nzodificare proiect autorizat cu AC 30/16.o5.2012- Construire pensiune turistica este necesar aprobarea documentatiei PUZ Extindere si actualizare PUZ aprobat prin HCL Feleacu nr: 6/31.01.2w2.

In acest sens va comunicam ca dl. Marza Enea Magnoliu a depus la unitatea noastra solicitarea inregistrata sub nr: 5052/10.07.2018 cu privire la aprobarea documentatiei PUZ in Consiliul Local Feleacu si emiterea certificatului de urbanism pentru intrarea in legalitate. Cu cererea nr: 5592/31.07.2018 Mârza Darius Eneea Intreprindere Individuala a depus documentatie pentru emiterea certificat de urbanism avand ca scop: lntrare in legalitate Lucrari autorizate cu AC 53/12.05.2016. Avand in vedere ca nu a fost inceputa procedura legala de aprobare PUZ cu privire la intentia de elaborare parcurgerea tuturor etapelor de consultarea populatiei in momentul demararii acestuia s-a reluat intrega procedura.

Mentionam faptul ca numitului Mârza Enea Magnoliu a depus la unitatea noastra solicitarea inregistrata in unitatea noastra sub nr: 7367/11.113.2m8 cu privire la demararea procedurii de aprobare PUZ pentru a avea posibilitatea de intrare in legalitate , iar prin adresa cu nr: 9471/28.12.2018 ne informeza asupra tuturor demersurilor pe care acesta le-a efectuat pentru intrare in legalitate. Astfel in urma verificarii documentatiilor depuse si constatarilor de la fata locului s-a inceput procedura de consultarea populat. ‘ rederea aprobarii PUZ- ului.

In sedinta Consiliului Local Feleacu din luna ianuarie 2019 a fost discutata solicitarea de aprobare a PUZ-ului membrii consiliului local Feleacu solicitand compartimentului juridic din cadrul Primariei opinie juridica in ceea ce priveste aprobarea unei documentatii de urbanism , astfel in sedinta din de 28 februarie 2o1.9 la punctul 9 din ordinea de zi a fost pus in discutie aprobarea PUZ — ului, iar aceasta a fost amanata pana la finalizarea procesului de consultarea populatiei.

La data de 01.03.2018 a fost inceputa procedura de consultarea populatiei conform Ordinul nr.27o1 din 3o.12.2010 privind aprobarea Metodologiei de inforrnare si consultare a publicului cu privire la elaborarea sau revizuirea planurilor de amenajare a teritoriului si de urbanism , operatiune obligatorie inainte de aprobarea PUZ — ului prin HCL, care s-a desfasurat pana la data de 04.04.2019 , iar in sedinta consiliului local din data de 19.o4.2o19, va fi supus spre analiza si aprobare acest PUZ urmand ca ulterior sa aiba posibilitatea de intrare in legalitate.

Avand in vedere cele de mai sus s-a constatat necesar amanarea termenului de intrare in legalitate de 6 luni la 18 luni avand in vedere ca intreaga procedura de aprobare PUZ este de durata , iar dupa finalizare se va emite certificatul de urbanism iar ulterior autorizatia de construire pentru intrare in legalitate.”, precizează reprezentanții Primăriei.

”Practic dacă cei de la Wonderland nu au respectat autorizatia, cei din Primărie vor sa modifice acum PUZ sa bata cu ce s-a construit. Asta intrare in legalitate”, afirmă avocatul Daniel Nițu.

Acesta a replicat că nu există în lege posibilitatea prelungirii termenului cu încă 12 luni, după care reprezentanții Primăriei au dres-o cumva:

Răspuns primărie: ”Referitor la temeiul legal in baza caruia s-a dispus amanarea termenului de intrare in legalitate, va comunicam ca termenul de 6 luni a fost dispus prin procesul-verbal de constatatre a contraventiei numarul 5/4820/02,07.2018 si in mod gresit s-a inteles ca s-a dispus amanarea acestuia.”

După cum se poate vedea negru pe alb în documentul de mai sus, restaurantul Grande Vista nu deține acord de funcționare. De asemenea, nu există nici autorizație de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), dar această instituție a considerat că nu se impune oprirea activității.

Evenimentele se țin lanț, mai ales în această perioadă. Tocmai a avut loc balul de absolvire de la Facultatea de Jurnalism a UBB. Chiar și Facultatea de Drept va avea banchetul în aceeași locație, însă avocatul Daniel Nițu, care este și lector, ne-a spus că nu va participa.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina