fbpx

Jud. Roxana Dan: ”Azi sunt mai hotărâtă ca niciodată să lupt ca societatea în care trăim să devină una bună pentru noi toți”

Judecătoarea Roxana Dan de la Judecătoria Cluj-Napoca, care este și cadru universitar, a scris pe contul ei de Facebook un text de revoltă față de sistemul actual din România. Am preluat cu acordul ei textul:

”Azi am plâns pentru prima oară (în acest context) înțelegând neputința noastră, a fiecăruia în parte, în fața incompetenței sistemului. Sunt om, parteneră de viață, soră, mătușă, judecător, cadru universitar și persoana cu funcție de conducere în cadrul unei instanțe cu mulți membri, și în plus fiică care și-a pierdut tatăl prea devreme și azi sunt mai hotărâtă ca niciodată să lupt ca societatea în care trăim să devină una bună pentru noi toți.

Drama unei pandemii este uriașă, teama de boală este îngrozitoare, iar sentimentul că cei dragi pot să se îmbolnăvească este devastator, dar toate astea cad în fața sentimentului că lucrurile ar fi stat altfel dacă noi am fi decis să facem lucrurile corect.

Corect înseamnă să nu taci când tu sau altcineva este abuzat, corect este să nu apelezi la pile/cunoștințe să îți rezolvi problema, corect este să respecți regulile, iar când acestea sunt proaste să încerci să le schimbi, corect înseamnă să nu dai cadouri nimănui pentru a-și face treaba și de asemenea este corect să ajuți acolo unde poți.

Noi suferim de o boală interesantă numită „nu mă bag, nu e treaba mea”, dar atunci când sistemul atât de plin de oameni care nu sunt deloc potriviți/pregătiți pentru meseriile lor eșuează în a ne proteja, ne întrebăm totuși cum au ajuns acolo?

Eh bine, cred că suntem vinovați toți cei care tăcem, toți cei care nu am făcut suficient în mediul nostru pentru a transforma statul român într-un profesionist care să ne ofere în astfel de situații protecția de care avem nevoie.

Sunt optimistă și vreau să cred că voi avea șansa să îmi pun în aplicare crezul exprimat, alături de alți oameni pe care tragedia îi va trezi.

Începem prin a sta acasă!

Același zâmbet, azi ușor trist,

Roxana”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns