fbpx

Fostul șef al Poliției Rutiere Cluj a primit pedeapsă cu suspendare și muncă în folosul comunității

Înalta Curte de Casație și Justiție a schimbat sentința Curții de Apel Cluj în cazul fostului șef al Poliției Rutiere Cluj, comisar șef Alexandru Mureșan. A rămas pedeapsa de 2 ani și 11 luni, dar nu cu executare, ci cu suspendare. În plus, a fost obligat la muncă în folosul comunității.

Soluția ÎCCJ pe scurt: ”I. Admite apelul declarat de inculpatul Mureșan Alexandru împotriva sentinţei penale nr. 759 din 05 decembrie 2014 pronunţată de Curtea de Apel Cluj – Secţia Penală şi de Minori. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală atacată şi rejudecând în fond: În baza art. 91 C.pen., dispune suspendarea executării pedepsei de 2 ani ți 11 luni închisoare, sub supraveghere, pe durata unui termen de încercare de 4 ani stabilit în condiţiile prevăzute de art. 92 alin. 1 C. pen.

În baza art. 93 C. pen., pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

  • să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Cluj, la datele fixate de acesta;
  • să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
  • să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;
  • să comunice schimbarea locului de muncă;
  • să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă;

În baza art. 93 alin. 3 C.pen, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Asociaţiei Filantropică Medical – Creştină Cluj – Napoca sau Primăriei Municipiului Cluj – Napoca, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă.

Pune în vedere inculpatului prevederile art. 93 alin. 5 C.pen şi art. 96 din acelaşi cod. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale atacate.

II. Respinge, ca nefondat, apelul declarat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj împotriva aceleiaşi sentinţe. Respinge, ca neîntemeiată, cererea formulată de intimata parte civilă B.R.D.- G.S.G. privind acordarea cheltuielilor judiciare efectuate în apel. Cheltuielile judiciare avansate de stat, rămân în sarcina acestuia. Suma de 70 lei reprezentând onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru intimatul inculpat Mureșan Alexandru, până la prezentarea apărătorului ales, se va plăti din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă”

Potrivit sentinței de la fond, Mureșan a fost obligat să plăteasccă la BRD despăgubiri, suma de peste 80.000 de Euro, echivalent în lei la data plăţii.

Citiți aici motivarea Curții de Apel Cluj, care îl condamnase cu executare pentru 9 fapte de înșelăciune, fals și uz de fals și îl achitase pentru o infracțiune de fals.

Comments

comentarii

Poliţiştii efectuează, miercuri dimineaţă, 146 de percheziţii în mai multe judeţe din ţară, între care și Cluj, în două dosare de evaziune fiscală, spălarea banilor, tăiere ilegală de lemne şi delapidare.... Citește mai mult
Ambasadorul Elveției, Arthur Mattli, a venit în vizită la Cluj-Napoca și s-a întâlnit cu primarul Emil Boc, cu care a discutat dezvoltarea ecosistemului local de inovare.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!