fbpx

,,Fii elegantă, sofisticată, clasică, dar plină de farmec și stil” – Sfaturi pentru femeile avocat

Stilul vestimentar al avocatelor ar trebui să fie un amestec de ,,Chanel, Dior și Armani”. 

Ayesha Vardag, cunoscută și ca ,,diva sau regina divorțurilor” în Marea Britanie, asociat fondator și manager al importantei case de avocatură Vardags, cu sediul în centrul Londrei, a provocat un autentic cutremur în avocatura engleză prin expedierea unui e-mail către cele 120 de angajate ale societății de avocatură pe care o conduce, e-mail prin care, pe un ton familiar la ,,per tu”, le sfătuiește pe acestea să fie elegante, sofisticate, clasice, dar cu glamour și stil. E-mailul s-a scurs către publicația legalcheek.com

Ce le spune angajaților săi despre ținuta de la la birou:

CUM TREBUIE SĂ SE ÎMBRACE FEMEILE AVOCAT

Formal – însă ,,discret sexy, colorat și extravagant în același timp, după propiile tale preferițe”.

În e-mailul transformat într-un veritabil cod vestimentar intern, cardiganurile (jachetele lungi bărbătești tricotate) sunt interzise  în birouri.

Cardiganurile nu dau bine niciodată. Odată, în timpul unei întâlniri cu un client, i-am spus unei stagiare că purta un cardigan de parcă era de căpătat sau găsit undeva și am pus-o să caute un sacou. Nimic din ce este casnic, comod sau care îți face doar plăcere să porți în fața focului acasă nu se poate purta la birou.

NU FII UȘURATICĂ SAU VULGARĂ!

,,Nu fii niciodată vulgară sau ușuratică, dar în același timp, nu fii monotonă. Există un delicat echilibru pe care majoritatea dintre voi îl recunoașteți instinctiv. Aspectul de multă carne la vedere nu e corect”.

Vardag a devenit celebră după ce, în anul  2010, a câștigat cazul Radmacher împotriva Granatino la Curtea Supremă, caz, care a avut ca efect direct, modificarea legii care permite acordurilor prenupțiale să fie aplicabile legal în Anglia și Țara Galilor.

De atunci, ea a devenit unul dintre cei mai căutați avocați în divorțul milionarilor și a celebrităților din Marea Britanie.

Codul său vestimentar a atras atenția presei, provocând o avalanșă de critici.

STILUL PE CARE TREBUIE SĂ ÎL AIBĂ AVOCATELE SALE

Vardag definește stilul pe care îl dorește pentru avocatele sale ca fiind un amestec de ,,Chanel, Dior și Armani look”. 

PANTOFII

Pantofii trebuie să fie eleganți, nu papuci. ,,Nu impun tocul înalt, deoarece am convingerea că acesta, a privat și incapacitat femeile ani la rândul, dar pantofii trebuie să fie eleganți”.

COSTUME CU PANTALONI

Președinta și fondatoarea Vardags se declară în favoarea sacourilor sau rochiilor ajustate pe corp și a costumelor formale, deoarece  sunt tipice vestimentației de business. Aceasta sprijină mai ales purtarea costumelor cu pantaloni.

,,Îmi aduc aminte că într-o ocazie am fost mustrată formal de către fostul soț, care era și directorul meu formator, pentru că am purtat un costum cu pantaloni,. De aceea sunt foarte interesată să vă sprijin să purtați acest tip de vestimetație”, a spus aceasta.

Trebuie să evitați imprimeurile cu modele mari, buline și motive florale. Rareori arată bine ca ținută de afaceri.

Avocatul recomandă, de asemenea, accesorii feminine, precum ciorapi și colanți: „Trebuie să fie transparenți, negri, gri închis sau de culoare naturală. Fustele trebuie să fie suficient de lungi ”.

EȘARFELE

Eșarfele sunt potrivite, dar ar trebui să fie de mătase și clasice, nu zdrențuite și neîngrijite sau acel gen de eșarfă pe care ți-ai împacheta-o în rucsac când pleci în anul sabatic. Din nou, mai puține articole, dar de calitate franceză, ai putea zice “, spune aceasta.

PĂR ȘI UNGHII

Părul trebuie să fie întotdeauna curat și trebuie să pară natural. Perie-ți părul!! Uită-te în oglindă înainte de a ieși dimineața! ”

„Părul trebuie să fie ,,de executiv” iar dacă este foarte lung, trebuie să fie prins. Trebuie să arăți ca o profesionistă și nu ca o femeie tânără drăguță.

Vardag s-a oferit să învețe pe oricine este interesat să facă un coc, deoarece acesta proiectează „multă putere”.

Unghiile, pe de altă parte, ar trebui să fie lustruite, nu cioplite și trebuie vopsite în culori clasice, nu verzi, albastre, negre etc.

FACEȚI EXERCIȚII!

,,Pentru ca să te simți incredibil și ca să fii plină de forță, energică, dar și pentru beneficiul pe care îl aduce sănătății: Frumoase sunteți toate, dar aspectul fabulous crește nebunește încrederea în sine”.,,

Aceasta recunoaște că și-a refuzat multe plăceri și că a învățat să iubească salatele în timp ce făcea zilnic antrenamentul original al lui Jane Fonda.

,,Așa am reușit să reduc cu o mărime talia rochiilor și asta este mare lucru! Și cu siguranță este un lucru pozitiv. Mănâncă bine, mișcă-te mult, controlează ce bei, ieși cât poți și strălucește!”

SFATURI PENTRU BĂRBATI

Pentru bărbații avocați, stilul pe care și-l dorește este ,,Savile Row”, cel al unui renumit magazin de croitorie din Londra cunoscut în mod tradițional pentru confecționarea de costume personalizate.

„În general, manșetele și butoanele duble pot transforma calitatea pe care o preconizezi. Mizați  pentru mai puține articole în dulapul dvs., dar de calitate. ”

Nu intră în tipul de legături și veste formale.

Le interzice și acestora să poarte pulovere sau veste de lână, pantaloni de tricot sau tricot de orice fel, sau pantaloni super-slim.

„Pantofii trebuie să fie clasici și negri. Nu sunt pantofi de sport. Pantofii ascuțiți și pantofii maro sunt interziși”.

EI, „VARDIGANII”, SUNT ALEȘII!

Președintele firmei își încurajează, prin e-mailul ei, oamenii săi, cunoscuți drept „vardiganii” într-un mod special: „Suntem cei mai inteligenți, cei mai creativi intelectual, de cea mai înaltă calitate, cei mai capabili, cei mai concentrați pe rezultate, cei mai comerciali, cei mai inovatori, cei mai moderni, cei mai focusați, dinamici, suntem câștigătorii ””„Suntem luminoși și frumoși, plin de farmec și sofisticați, cu aspect de profesioniști și avem o puternică integritate vizuală și estetică.”

,,Ceea ce înseamnă că trebuie să arătăm fabulos în orice moment”.

Comments

comentarii

Rata anuală a inflaţiei a coborât la 14,96% în luna iulie a acestui an, de la 15,1% în iunie, conform datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS). Creșteri mari se înregistrează la ulei și cartofi.... Citește mai mult
Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat, miercuri seara, într-o conferinţă de presă, că inspiraţia şi norocul vor decide calificarea în partida cu Şahtior Soligorsk din manşa secundă a turului 3 preliminar al Conference League.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!