fbpx

Două locuri vacante la Curtea de Apel Cluj. Colegiul de conducere va decide unde o plasează pe Elena Botezan

La nivelul Curții de Apel Cluj s-au eliberat în ultima vreme două locuri, unul la Secția Civilă, altul la Secția de Contencios. Însă Elena Botezan poate ajunge judecător la oricare dintre cele trei secții: Penală, Civilă și de Contencios administrativ și fiscal. Decizia aparține colegiului de conducere al Curții.

elena botezanPlenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis în 27 noiembrie transferul procurorului șef DNA Cluj, Elena Botezan (foto), pe post de judecător la Curtea de Apel Cluj.  La nivelul Curţii de Apel Cluj – aparat propriu sunt vacante 2 posturi de judecător. Potrivit unui răspuns oficial al Curții de Apel, judecătorii care au plecat în ultimele trei luni de la instanţă sunt:

”Doamna judecător Iacuba Mihaela-Angelica, care, începând cu data de 15.10.2014, a fost transferată la Curtea de Apel Bucureşti, în conformitate cu dispoziţiile Hotărârilor Secţiei pentru Judecători a C.S.M. nr. 857/16.09.2014 şi 988/23.09.2014. Menţionăm faptul că doamna judecător deţine funcţia de Director al Şcolii Naţionale de Grefier Bucureşti şi a fost detaşată continuu la această instituţie începând cu 15.06.2010, data la care a fost promovată la instanţa noastră.

Doamna judecător Sturza Livia-Daniela, care, din data de 15.11.2014, a fost transferată la Curtea de Apel Alba Iulia, , în conformitate cu dispoziţiile Hotărârii Secţiei pentru Judecători a CSM. nr. 1031/21.10.2014.

În ceea ce priveşte repartizarea judecătorilor pe secţie, aceasta se stabileşte de Colegiul de conducere al Curţii de Apel Cluj.”, se arată în răspunsul Curții.

Purtătorul de cuvând al Curții de Apel Cluj, judecător Liviu Ungur a explicat pentru CLUJUST procedurile în cazul Elenei Botezan. ”CSM a aprobat transferul în funcția de judecător. Urmează ca președintele României să o numească judecător prin decret, bineînțeles la Curtea de apel Cluj, cum a fost aprobat transferul de către CSM. Apoi Colegiul de conducere al Curții, ținând cont de mai multe aspecte, va decide la ce secție o repartizează. Teoretic poate fi la toate cele trei secții. Chiar dacă cele două doamen judecător care au plecat erau la Civil și Contencios, Colegiul de conducere poate decide să transfere unul dintre locuri la Secția Penală”, a explicat Liviu Ungur.

Colegiul de conducere al Curții este format din  Valentin Mitea – preşedintele colegiului de conducere, Traian Dârjan – preşedinte secţia I civilă și judecătorii Ana Ionescu, Livia Mango, Danusia Puşcaşu, Monica Rodina, Liviu Ungur.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina