fbpx

Din ”mafia morții” de la Cluj a fost trimis în judecată doar administatorul unei firme de pompe funebre

Doar administratorul unei firme de pompe funebre a fost trimis în judecată din dosarul de trafic cu informații despre morți de la Cluj. Alte trei persoane au încheiat cu procurorii acorduri de recunoaștere a vinovăției. Sursele Clujust spun că, inițial, dosarul viza mult mai multe persoane, din care câțiva medici.

Administatorul firmei Rotcons, Dan Ionescu, care este și asociat, a fost trimis în judecată la Judecătoria Cluj-Napoca pentru folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obținerii de bani, infracțiune prevăzută de Legea 78/2000.

Potrivit unui comunicat al Direcției Generale Anticorupție (DGA) Cluj, procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, ca urmare a activităţilor realizate de lucrătorii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Cluj, a emis rechizitoriu faţă de un inculpat, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate în formă continuată la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii (12 acte materiale).

”În fapt, la data de 13 ianuarie 2015, ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Cluj s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de complicitate în formă continuată la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, de angajaţi cu funcţii de conducere şi alţi funcţionari din cadrul Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Cluj, respectiv angajaţi ai unei societăţi comerciale, având ca principal obiect de activitate servicii funerare.

S-a reţinut că pe baza înţelegerii voluntare, având ca obiect obţinerea unor câştiguri facile, un voluntar din cadrul Serviciului de Ambulanţă Cluj obţinea de la angajaţii din cadrul dispeceratului date privind persoane cu privire la care au fost efectuate apeluri de solicitare a intervenţiei de urgenţă şi care au decedat, informaţii pe care le furniza inculpatului, administrator al societăţii comerciale, pe baza cărora angajaţii societăţii prestau servicii de această natură, cu prioritate faţă de alte societăţi care activează în acelaşi domeniu.

În schimbul datelor furnizate, voluntarul din cadrul Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Cluj ar fi primit de la administratorul societăţii sume de bani cuprinse între 600 şi 800 de lei pentru un caz, sume din care, la rândul său, remitea aproximativ 100 – 200 de lei dispecerului şi, după caz, câte 125 – 250 lei membrilor echipajului de pe ambulanţă.”, se arată în comunicatul DGA.

Anterior, au fost încheiate 3 acorduri de recunoaştere a vinovăţiei faţă de alte persoane cercetate în cauza respectivă, mai arată reprezentanții DGA Cluj.

Interesant că firma Rotcons SRL din Cluj-Napoca a avut în 2015 un profit de peste 117.000 lei, iar anul următor, după ce a început ancheta penală, a trecut pe minus. Dan Ionescu a înființat anul acesta o firmă nouă, Dan Funerar Construct, având aceeași activitate principală: Cod CAEN 9603 – Activități de pompe funebre și similare.

Dosarul se află în faza camerei preliminare.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina