fbpx

Cum au ajuns conversațiile din grupul de WhatsApp al studenților la decanul Dincă

O studentă din anu I, la ZI, care dorește să-i protejăm identitatea din motive de siguranță, ne-a relatat că o studentă tot de anul I, dar de la ID (învățământ la distanță), s-a infiltrat pe grupul de WhatsApp al celor de la ZI și le-a trimis decanului.

”În cazul unei eventuale preluări, vă rog să nu-mi fie dezvăluită identitatea, din motive de siguranță. ”, și-a început scrisoarea studenta de la ZI.

”Informațiile s-au aflat în urma conversațiilor lor de pe grupul de ID în care au afirmat că au screen shot-urile din timpul examenelor, si ulterior, după ce a fost înaintată propunea de exmatriculare, s-a constatat că o tânără era singura membra comuna, din cele doua grupuri vizate, fiind eliminata”, ne-a spus sursa citată când am cerut lămuriri cu privire la scrisoarea de mai jos, din care am anonimizat numele studentei acuzate că a turnat la decan.

”Sunt studentă în anul I la Facultatea de Drept a Universității din București și vă scriu din perspectiva unei persoane care a privit, indignată și cu un gust amar, cum colegii ei sunt târâți prin toată presa ca fiind  “personajele negative” ale acestui episod defăimător și cum sunt criticați, jigniți și umiliți de toți “intelectualii” care  au simțit să iși exprime din plin simțul dreptății și să emită judecăți de opinie fără a înțelege, măcar la un nivel minim, că adevăratele probleme ale acestui sistem sunt mult mai profunde și nu se vor termina cu exmatricularea celor 45 de studenți.

Dacă vă gândiți că persoanele care au trimis toate acele conversații au facut-o dintr-un simț extraordinar al dreptății și al corectitudinii, îmi pare rău să vă dezamăgesc, dar binele umanității a fost ultimul lucru care a dus la marea lovitură a celor cu pricina. Dacă tot ne-am transformat cu toții în instanțe morale, să judecăm moralitatea faptelor până la capăt.

Care considerați a fi modalitatea corectă prin care un student repartizat, pe baza mediei minime, la învățământ la distanță să poată trece la zi: să muncească, pentru a obține pe propriile puteri un loc la învățământ cu frecvență sau să apeleze la alte metode pentru a-și face loc, fără prea mare efort, pe lista celor de la zi?

Ei bine, D.I., studentă în anul întâi la Facultatea de Drept, învățământ la distanță, a ales, bineînțeles, cea de-a doua variantă, crezând ca va fi și cea mai simplă. Studenta nu s-a mulțumit doar cu imortalizarea conversațiilor din timpul examenelor, ci a hotărât să îl surprindă pe domnul decan și cu alte glumițe și conversații dintre studenți. Practic, domnișoara a considerat că, decât să îți ocupi timpul învățând, mai bine urmărești timp de câteva luni vreo 12 grupuri de whatsapp și îi faci o bucurie domnului decan, poate, poate, te trece la zi pentru bună purtare. Cel mai trist este că toate acele conversații au fost folosite în timpul audierilor, studenții fiind trași la răspundere pentru că au “bârfit” profesorii mai mult decât pentru că au fraudat examenul.

Ironia face că efortul ei a fost în totalitate susținut de iubitul acesteia,  student în anul al II-lea tot la ID, propus anul trecut pentru exmatriculare. Se pare că eroii care au demascat frauda nu sunt chiar un model de moralitate, ci doar dovada că sentimentul de ură și răzbunare față de cei care și-au primit locul pe merit zace atât de adânc în ei, încât ar fi în stare să se folosească de oricine pentru a-și atinge propriul interes.

Din păcate pentru ea, cadoul trimis domnului decan nu îi va oferi un loc la zi, iar din fericire pentru noi, nu vom avea ocazia să lucrăm cu un om lipsit de asumare și  de orice sentiment de colegialitate.”

Așteptăm și alte informații și păreri despre acest subiect.

Comments

comentarii

Un fost ministru al Sănătăţii atrage atenţia că Spitalul Regional Cluj este în pericol de a nu se construi din bani europeni din cauza întârzierilor prea mari la acest proiect.... Citește mai mult
Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă (USR), s-a dezlănţuit la adresa primarului Emil Boc numindu-l mincinos, incompetent, paralel cu proiectele mari de infrastructură. Drulă este de părere că domnia lui Boc se apropie de sfârşit. „Un lucru e limpede, «Emile, vremea ta apune». Acum arăţi la fel de PSD-ist ca... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!