fbpx
Avocați și magistrați la o conferință din 2015 (foto arhiva Clujust)

Conferință ”monstru” despre codurile penale la Cluj. Cinci avocați stagiari vor participa gratuit

O conferință de amploare de drept penal și procedură penală, intitulată ”Codurile penale la trei ani de la intrarea în vigoare”, va avea loc în perioada 3-4 martie la Cluj. Ținând cont de câți și ce speakeri sunt, se anunță cea mai mare conferință de penal dinafara Bucureștiului. Cinci avocați stagiari care au fost primii la examenul de intrare în profesie din 2015 la Centrul Teritorial Cluj al INPPA vor participa gratuit.

Conferinţa de drept penal şi drept procesual penal „Codurile penale la trei ani de la intrarea în vigoare” este organizată de Facultatea de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Baroul Cluj şi cu Institutul Național pentru Pregătirea Profesională a Avocaților (INPPA) – Centrul Teritorial Cluj.  În cadrul conferinței vor susține prelegeri cadre universitare şi practicieni de prestigiu.

La conferinţă sunt invitaţi să participe avocaţi, judecători, procurori, poliţişti, precum şi orice alte persoane interesate de reglementările în materie penală.

Taxele de participare sunt mici în comparație cu ce se practică la București. Astfel, pentru avocați, magistrați stagiari și polițiști debutanți taxa e de 200 lei/persoană, iar pentru ceilalţi participanţi e 250 lei/persoană. Taxa include mapa conferinţei, ecuson şi certificat de participare, pauzele de cafea şi prânzul (bufet suedez). Înscrierile vor fi permise în limita locurilor disponibile în sală.

Conducerile Baroului Cluj și INPPA Cluj au hotărât, potrivit anunțului conferinție, că ”primii cinci avocați stagiari care au fost declarați admiși în sesiunea septembrie 2015 a examenului de admitere în profesie (susținut la Centrul Teritorial Cluj INPPA) vor beneficia de participare gratuită.” Beneficiari sunt stagiarii admiși în 2015, deoarece cei din 2016 încă nu au depus jurământul. Aceștia vor fi premiați la următoarea conferință.

Primii cinci admiși din 2015, în ordinea descrescătoare a mediilor, sunt Livia Moldovan, Gabriela Dănilă, Teodora Maria Rusu, Nicolae Ioan Trif și Alexandra Manuela Coca. Puteți citi aici un interviu cu Livia Moldovan, care activează acum în cadrul prestigioasei societăți de avocatură Iordăchescu și Asociații.

”Stagiarii obligatoriu trebuie să facă asistență din oficiu, iar celor de anul 2, care au un an de oficii, o conferință le prinde bine pentru pregătire. Este și este ca un premiu pentru că au fost primii la intrarea în profesie la examen”, ne-a spus decanul Baroului Cluj, Mircea Pop.

Printre speakeri sunt profesori de la facultățile de drept din București, Iași și Timișoara. Din Cluj, vor vorbi profesori și practicieni precum Gheorghiţă Mateuţ cu tema ”Remedii ale judecăţii în lipsa inculpatului în actualul Cod de procedură penală, decanul Florin Streteanu –  ”Câteva aspecte privind prescripţia răspunderii penale”, lectorul avocat Daniel Niţu – ”Confiscarea extinsă. Confiscarea specială”, conferențiarul avocat Radu Chiriţă – ”Despre caracterul facultativ al legii”, conferențiar și avoat Sergiu Bogdan: ”Abuzul în serviciu sau ce-am avut şi ce-am pierdut”, avocatul Călin Budișan cu tema ”Concilierea dintre luarea măsurilor preventive şi recunoaşterea prezumţiei de nevinovăţie”.

Practicienii din țară care vor avea prezentări sunt  judecătorul Mihai Udroiu de la Curtea de Apel Oradea –  ”Cum poate fi atins standardul probei dincolo de orice îndoială rezonabilă”, procurorul Georgina Bodoroncea de la Parchetul General – ”Abuzul în serviciu – infracţiune asimilată infracţiunilor de corupţie” și procuroril Irina Kuglay, tot de la Parchetul General, cu etma ”Restituirea cauzei la parchet pentru neregularitatea rechizitoriului”. Lista cu speakeri s-ar putea mări, căci organizatorii încă mai așteaptă câteva confirmări.

Detalii despre plata taxei, cazare și puncte găsiți AICI

Conferința este organizată în colaborare cu editura Hamangiu, iar Clujust.ro este partener media.

Comments

comentarii

Realitatea Plus a fost amendată de CNA cu 20.000 de euro pentru că l-a lăsat pe Călin Georgescu să propage o teorie a războiului.... Citește mai mult
Horaţiu Potra, consilier local în municipiul Mediaş, cunoscut drept lider al unei grupări de mercenari care a acţionat în Africa şi apropiat al lui Călin Georgescu, a fost scos încătuşat, duminică seară, din sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, după mai multe ore de audieri.... Citește mai mult

Lasă un răspuns