fbpx
Acasă » PROCESE » Coldea Construcții a pierdut pe fond procesul cu Europa Business Center și are de plătit onorariu avocațial de 80.000 lei!
Turnul de la care a pornit litigiul dintre Coldea Construcții și Europa Business Center

Coldea Construcții a pierdut pe fond procesul cu Europa Business Center și are de plătit onorariu avocațial de 80.000 lei!

Societatea Coldea Construcții, cândva pe val în Cluj-Napoca, acum cu unele probleme, a pierdut pe fond un proces important cu firma Europa Business Center, care deține turnul NTT Data Tower din Piața Mihai Viteazu. Coldea trebuie să achite firmei câștigătoare nu mai puțin de 80.000 lei, reprezentând onorariul avocațial al SCA Iordăchescu și Asociații.

Coldea Construcții și încă o firmă, Keypop Imob, deținută de unul dintre cei doi asociați din prima societate au dat în judecată, în primăvata lui 2016, societatea Europa Business Center, cu care a avut contract pentru construirea primului turn din Piața Mihai Viteazu, Cluj-Napoca.

Surse judiciare au dezvăluit pentru Clujust.ro că neînțelegerile au apărut după finalizarea clădirii, când cei de la Coldea Construcții au vrut mai multe spații în clădire decât era stabilit. Obiectul procesului de la Tribunalul Specializat Cluj a fost ”obligația de a face”.

Prima fază a procesului a durat mai bine de doi ani din cauza expertizelor tehnice efectuate în dosar. În cele din urmă, în 5 iunie, instanța Tribunalului Specializat Cluj a pronunțat sentința:

”Respinge, ca neîntemeiata, cererea de chemare în judecata astfel cum a fost modificata, formulata de reclamantele SC Coldea Constructii SRL si SC Keypop Imob SRL în contradictoriu cu pârâta SC Europa Business Center SRL.

Obliga reclamantele la plata cheltuielilor de judecata în favoarea pârâtei în cuantum de 80.433,60 lei, reprezentând onorariu avocatial, precum si a sumei în cuantum de 6.483,60 lei, reprezentând onorariile expertilor principali si respinge cererea privind cheltuielile de judecata constând în onorariile expertilor asistenti.”, se arată în minuta hotărârii.

Coldea Construcții a fost reprezentată de societatea de avocautră Stegăroiu și Asociații, iar Europa Business Center, firma câștigătoare, de către SCA Iordăchescu și Asociații.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată la instanța superioară de partea nemulțumită.

Amintim că firma Coldea Construcții s-a ”remarcat” prin întârzierea lucrărilor la Liceul Mihai Eminescu din Cluj-Napoca.

Scandalul lucrărilor de la Liceul Eminescu: Constructorul e arogant cu prefectul și cu profesorii AUDIO/VIDEO

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina