fbpx

CCR a respins sesizarea Guvernului privind legea prin care se înăspresc pedepsele pentru pedofili!

Curtea Constituțională a României a respins, astăzi, sesizarea de neconstituționalitate a Guvernului privind legea prin care se înăspresc pedepsele pentru infracțiunile sexuale asupra minorilor. Reprezentanții Guvernului au susținut că pedofilii sunt discriminați prin această lege.

”Plenul Curții Constituționale, în cadrul controlului anterior promulgării, cu majoritate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate formulată de Guvernul României și a constatat că sunt constituționale, în raport cu criticile formulate, dispozițiile art.I pct.1 și 2 din Legea pentru modificarea și completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal, precum și pentru modificarea art.223 alin.(2) din Legea nr.135/2010 privind Codul de procedură penală.

Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică Preşedintelui României.”, se arată în comunicatul CCR.

Guvernul a sesizat Curtea Constituțională, în 13 iulie, cu privire la Legea prin care se introduc pedepse mai aspre pentru infracțiunile sexuale asupra minorilor, motivând că sunt discriminați autorii acestor infracțiuni prin imprescriptibilitatea răspunderii penale.

Vezi sesizarea Guvernului AICI

Comments

comentarii

Rata anuală a inflaţiei a coborât la 14,96% în luna iulie a acestui an, de la 15,1% în iunie, conform datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS). Creșteri mari se înregistrează la ulei și cartofi.... Citește mai mult
Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat, miercuri seara, într-o conferinţă de presă, că inspiraţia şi norocul vor decide calificarea în partida cu Şahtior Soligorsk din manşa secundă a turului 3 preliminar al Conference League.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!