fbpx

Avocata din București a primarului Cherecheș despre instanța CA Cluj: ”Această dezumanizare și lipsă de respect ne-a uimit pe toți”

Avocata Andreea Pelinari din Baroul București, care a intrat în dosarul primarului Cătălin Cherecheș în faza de apel, s-a arătat șocată de reacția completului de judecată și a procurorului DNA la anunțul lor că clientul nu a ajuns pentru că a fost dus la spital pe motiv că a făcut infarct.

Atât procurorul din partea DNA Cluj, cât și completul de judecată au sugerat că se încearcă tergiversarea cauzei de către inculpat pe motiv că acesta a mai lipsit din motive medicale.

”Astăzi domnul Cherecheș a suferit un infarc în drum spre instanță în mașină cu soția. Presiunile la care a fost supus acest om în ultimii cinci ani, prin tot ce se întâmplă în această speță, au fost inimaginabile, iar dumnealui astăzi probabil a clacat. Faptul că ne-am lovit de zâmbete și de ironii și de suspiciuni care ar plana asupra acestui diagnostic ne-au uimit. Nouă, ca profesioniști, nu ni s-a mai întâmplat așa ceva niciodată, să fie pusă la îndoială credibilitatea noastră, a profesioniștilor, a medicilor, ș.a.m.d. Ne pare rău să constatăm că justiția e pusă sub semnul întrebării în această speță, dar nici umanitate și nici empatie față de un om despre a cărui soartă medicală nu se știe.

Nu știm exact ce se va întâmplă. Soția dânsului trebuie să fie cu el la spital, dar a venit val vârtej la instanță tocmai pentru a arăta respect instanței, că nu se sustrage nimeni în niciun fel, pentru a spune despre situația existentă. I s-a refuzat dreptul să dea o scurtă explicație. Era gâtuită de emoție. Această dezumanizare și lipsă de respect ne-a uimit pe toți”, ne-a spus avocata Pelinari.

Soția primarului Cherecheș la Curtea de Apel Cluj

O altă chestiune care s-a dezbătut astăzi a fost audierea primarului. Înainte de schimbarea unui judecător din complet, se stabilise că el va fi audiat după martori. După schimbarea președintelui de complet, s-a renunțat la audierea martorilor, iar astăzi s-a pus în discuție audierea inculpatului. De asemenea, avocații au avut și alte cererei în probațiune. După deliberare, instanța a respins cererile pe motiv că sunt făcute înafara cadrului procesual, adică s-a încheiat faza de judecată, urmând dezbaterile pe fond.

”După cum ați observat, au fost niște bâlbe efectiv în instanță dacă va fi audiat sau nu. S-a dat cuvântul avocaților de-a valma pe ambele subiecte: Acordarea unui termen în vederea audierii lui și acordarea unui termen pentru imposibilitatea de prezentare. Din dovezile de la dosar, înregistrările audio și încheierea de ședință, nu reiese că cercetarea judecătorească s-a încheiat la termenul trecut, astfel că din punctul nostru de vedere suntem în cursul cercetării judecătorești și inculpatul ar trebui să beneficieze de dreptul absolut de a da declarație. Urmează să vedem la termenul viitor dacă instanța îi va acorda acest drept care se acordă inculpaților cu vină de deosebit de gravă. Nu vedem de ce o simplă declarație ar fi atât de dăunătoare.”, a declarat avocata pentru Clujust.ro

Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru 19 septembrie.

Comments

comentarii

Şapte din zece români (69%) consideră că statutul de membru al Uniunii Europene aduce beneficii României, procentul situându-se în media UE, relevă cel mai recent Eurobarometru realizat de Parlamentul European.... Citește mai mult
Tot mai mult părinți au refuzat să își vaccineze copiii împotriva rujeolei, în ultimii 15 ani, atât la nivel național, cât și în județul Cluj.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!