fbpx

Aleluia! S-a finalizat dosarul privind studentul căzut în puțul liftului la Wonderland. Patronul, trimis în judecată

După mai bine de doi ani de la balul de absolvire al studenților de la FSEGA, la care un absolvent a căzut în puțul liftului de la complexul Wonderland, unde erau lucrări, Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca a dispus trimiterea în judecată pentru vătămare corporală din culpă pe patronul Darius Eneea Mârza.

Prin rechizitoriul  Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca nr. 4814/P/2018 din data de 28 octombrie 2020, s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Mârza Darius Eneea. pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

”Dosarul de urmărire penală cu numărul anterior indicat s-a înregistrat ca urmare a faptului că la data de 27.06.2018, absolvenţii U.B.B. – F.S.E.G.A. au organizat petrecerea de absolvire a facultăţii în cadrul restaurantului G.V., amplasat într-o clădire a complexului W., care nu era finalizată la acel moment şi, pe fondul nerespectării mai multor măsuri care aveau ca scop prevenirea accidentării persoanelor aflate în acel loc, partea civilă O.I.S. a căzut în puţul unui lift, de la o înălţime de 10 metri, fapt ce a condus la vătămarea integrităţii corporale a acesteia, fiindu-i cauzate leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de 50-55 de zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus viaţa în primejdie.

Pe baza probelor administrate în timpul urmăririi penale, s-a stabilit că persoana responsabilă de accidentarea părţii civile este inculpatul M.D.E., în calitate de titular al Întreprinderii Individuale M.D.E., el fiind cel care edifica imobilul în care s-a organizat petrecerea şi cel care era răspunzător de implementarea măsurilor de protecţie, întrucât la momentul săvârşirii infracţiunii, restaurantul şi clădirea în care era organizat banchetul de absolvire nu respectau condiţiile minime în care ar fi putut fi exploatate: finalizarea şi recepţia construcţiei, respectiv autorizarea funcţionării restaurantului. Totodată, s-a constatat că lipseau atât măsurile de protecţie împotriva căderii în gol, cât şi măsurile de semnalizare a existenţei pericolului de accidentare la nivelul etajului superior celui la care se desfăşura petrecerea de absolvire.”, a transmis către Clujust.ro Biroul de presă din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, prin procuror Laura-Adina Mihai

Incidentul a avut loc la grandiosul restaurant Grande Vista din cadrul Wonderland, care atunci abia se inaugurase, dar nu avea autorizație de funcționare.

Reprezentanții Wonderland au spus atunci că tânărul căzut în puțul liftului era ”hipnotizat”

În 2019, proprietarul complexului a fost amendat cu 50.000 lei pentru lipsa autorizației.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns