fbpx

154 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor în România

De când este stare de urgență în România au fost înregistrate 154 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

”Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 154 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat 903 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină. 

De asemenea, cu ocazia formalităților de intrare în țară, Poliția de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, în care sunt cercetate 18 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de art. 326 Cod Penal.”, a transmis Gruoul de Comunicare Strategică

Pe teritoriul României sun în carantină instituționalizată 5.515 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (). Alte 83.970 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns