fbpx

Viceprimarul Anna Horvath acuză ”presiuni sau șantaj” din partea unui cunoscut ONG-ist

Viceprimarul Anna Horvath (UDMR) s-a plâns în cadrul Comisiei de evaluare și selecție a proiectelor pentru finanțări nerambursabile că un cunoscut ONG-ist ar fi făcut presiuni asupra ei și că va sesiza organele legale.

szakats istvanAnna Horvath acuză presiuni din partea ONG-istului Szakats Istvan (foto), implicat în numeroase proiecte și proteste din Cluj. Viceprimarul susține că Szakats ar fi făcut presiuni asupra ei pentru proiectele Fabricii de Pensule. Pe lista de finanțări apar două entități: Federația Fabrica de Pensule cu proiectul ”Fabrica de Pensule – Centru de Artă și Cultură Contemporană 2016, care a primit 300.000 lei în loc de 425.000, cât ceruse, și Federația Galeriilor și Artiștilor din Fabrica de Pensule cu proiectul Arte vizuale pentru comunitate la Fabrica de Pensule 2016, care a primit 150.000 lei în loc de 400.000.

Extras din Procesul verbal al Comisiei din data de 24 februarie:

”Doamna Horvath Anna sesizează următorul fapt: domnul Szakats Istvan a trimis un email doamnei Horvath prin care amenință retragerea dânsului din comitetul Capitala Culturală Europeană întrucât este nemulțumit de propunerea de alocare din ședința din 22.02.2016, care-l nemulțumește. Este vorba de o scurgere de informație din cadrul Comisiei. Doamna Horvath a fost expusă unor presiuni și anunță că va înștiința organele legale. Este o anormalitate ca în timpul procesului de evaluare să se facă presiuni. Va cere modificarea Regulamentului pentru a se asigura confidențialitatea ședinței de evaluare și selecție. Dorește ca deciziile vizând ONG-urile la care e membru Szakats să fie tratate separat.

Doamna Horvath sublinizată că a fost supusă unor presiuni sau șantaj. O informație falsă a ieșit în urma ședinței din 22.02.2016. Cele 2 proiecte ale Fabricii de Pensule se vor discuta separat de celelalte. Domnul Ioan Pop și Ștefania Ferencz, Ovidiu Câmpean susțin că nu este legală tratarea separată a proiectelor Fabricii de Pensule. Domnul Irimie Popa opinează că Biroul de presă este cel care face comunicările cu petenții. Doamna Bora Mirela de la Serviciul Juridic a venit la ședința Comisiei și analizează sesizarea doamnei Horvath Anna. Consideră că e o problemă de etică și nu se poate recuza ca membru al comisiei. ”

Szakats Istvan neagă acuzația

Contactat de Clujust.ro, Szakats Istvan spune că nici vorbă să fi făcut presiuni. ”Am zis eu așa ceva? Unde?”, spune contrariat Szakats. De asemenea, Szakáts susține că nu s-a retras din Comitetul pentru Cluj Capitală Culturală Europeană. Acesta a explicat că el reprezintă Federația Fabrica de Pensule, care a avut un singur proiect, și că nu ar fi făcut presiuni pentru al doilea proiect, mai ales că este în proces cu Federația Galeriilor și Artiștilor din Fabrica de Pensule, existând o dispută pentru marca ”Fabrica de Pensule”

Szakats Istvan a revenit cu o completare la declarația lui: ”Văd aci o mare și fertilă neînțelegere. Produsă la grabă, la nervi, la ce o fi. Sper că nu e voită. Sigur, m-am retras din Consiliul Director al Asociației Capitală Culturală prin ianuarie, taman ca să pot intra full în echipa de lucru. Asta cu muult înainte de orice jurizare. După aia: am verificat, nu am scris vreo scrisoare vreunui membru al administrației care să condiționeze orice cu orice.”

procese verbale comisie alocare fonduri primarie-page-018

procese verbale comisie alocare fonduri primarie-page-019

Comments

comentarii

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat demararea unei noi licitaţii pentru încă 20 trenuri electrice de lung parcurs. Mai multe dintre ele vor ajunge la Cluj.... Citește mai mult
FC Universitatea Cluj și-a asigurat serviciile mijlocașului defensiv Gabriel Simion. În vârstă de 24 de ani, jucătorul a strâns peste 100 de meciuri în Liga 1.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!